Skocz do zawartości

Ja na gaz, a on...- Gaz AAA 1/48 Unimodels

Pafica

Rekomendowane odpowiedzi

Podejście Nr 2 do skali większej o numer. Model kosztuje 33 złote, co odpowiada cenie modelu italeri w 1/72. W środku nic specjalnego. 4 ramki z zielonego plastiku, Mała blaszka, gumowe opony, i "ciekawe" kalki. Za 33 złote-można, a w porywach nawet warto.

Planuję tą beznadziejną plastkowa pakę przeobić na drewnianą, tzn. z drewna , motodą kolegi Pattersona. Mam nadzieję, że nie wykupił na to patentu. I mi pozwoli :] Poza tym, o ile warto-a to wyjdzie w praniu-zechcę pokazać silnikczek, bo jego replika jest w modelu.

Malowanie-napaliłem się na wersję zielone kamo podczas zimy, dodatkowo Gazik miałby ciągnąć saneczki...się okaże, tu przydatne byłyby fotki. Więc, jeżeli jakieś macie...

Pudełeczko, Gazik jedzie przez zaspy podczas zachodu słońca...

vdz2p4.jpg

Inbox nie robi wrażenia, ponadto jedną ramkę możemy spokojnie wyrzucić (brezent i ławki na pakę)

ddp4jo.jpg

Blacha.

x3wl0k.jpg

Porównanie wielkości. Myślałem, że będzie nieco większe....

wwg0pd.jpg

Przy kalkach-niezwkły humor i dowcip.

2mnpqhk.jpg

Przy kalkach-niezwkły humor i dowcip

Niebardzo wiem, co tam zabawnego...słaby wzór wizerunku Stalina?Czy pozamieniali wielkość, że rejestracja przód na tył ma iść?

"Metoda" wymiany plastiku na drewno...no cóż, jest nieco starszą "domeną"

p.

• 2 weeks later...

Rozbawił mnie sam fakt, dołączenia czegoś takiego, pewnie do powieszenia w szoferce...pomijam już jakość.

Troszkę pokleiłem ramę, silnikiem się nie przejmując, bo jednak go nie pokaże. Kółeczka okazały się być dobrze wykonane, opony bez szfów...

30n9846.jpg

Paka, troszkę krzywa, ale w sumie, kto to wie jak to tam było...może go składali z trzech?

11b0q9w.jpg

Brakuje imitacji nitów/śrób na okuciach, chyba wykonam je wikolem, zobaczę na jakimś złomie jak mi wyjdzie. Przepraszam za zdjęcia, robione jakimś głupim kompaktem, stąd takie kiepskie.

Witam.

Ja ze swoim GAZ-em jestem na podobnym etapie budowy.

Tyle ze paki nie robiłem z drewna. (Zastanowię się czy nie wykonać jej twoim sposobem)

Jak przełożyłeś silnik przez nadwozie? Ja żadnym sposobem nie mogę go wcisnąć w ten otwór.

Ponieważ GAZ jest moim pierwszym modelem pojazdu jaki składam będę zaglądał tu regularnie.

Pozdrawiam