adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej nauką,ale jestem wreszcie wolny i mogę przedstawić model w skali 1/72,firmy ACE(słaba jakość niestety),przedstawiający pojazd walczący w ostatnich dniach wojny w Berlinie, i prawdopodobnie należący do dywizji "Ulrich von Hutten" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 całkiem fajna praca, mi się podoba szkoda tylko, że właściwie wszystkie zdjęcia są od tej samej strony, przydałoby się jakieś od przodu i tyłu pojazdu, jakieś ujęcie z góry Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Popieram Jędrka odnośnie zdjęć. W pierwszym momencie po wejściu do Twojego tematu, zacząłem oglądać zdjęcia, dopiero potem czytać i... w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72. Świetna praca. Budynek, to vacu forma, gotowiec z gipsu, czy własna dłubanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Postaram się na dniach dorzucić inne ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Budynek, to vacu forma, gotowiec z gipsu, czy własna dłubanina? Użyłem vacu formy do odlewu z gipsu ale praktycznie uzyskałem tylko zarys budynku,reszta dłubanina własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72 u mnie było trochę inaczej, przeczytałem że 72 obejrzałem zdjęcia i cofnąłem się do tekstu by sprawdzić czy dobrze przeczytałem Postaram się na dniach dorzucić inne ujęcia. fajnie, dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No niestety, ale pojazd na 35 nie wygląda, budynek już bardziej mi się podoba. Ale i tak dużo Ci się udało z ACE wyciągnąć. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Fakt,produkty ACE to porażka ale w tej skali tylko oni robią tego typu pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Jeszcze ten pojazd robi w tej skali Euromodel,dużo lepszy wykonany z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Wiem ale kontakt z producentem jest dość oględnie mówiąc trudny,czekałem na model dość długo i nie doczekałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Inne ujęcia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Inne ujęcia dzięki nadal mi się podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Moje gratulacje. Udało Ci się wyjść zwycięsko z pojedynku z modelem, który moim zdaniem jest nie lada nieporozumieniem. Nawet pomijając fakt, że model ma podwozie z modelu Hetzera UM, to "kwiatków" tam nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Model jest bardzo ładny, budynek i bałagan - fajnie wyszło. Ogólny klimat i rozłożenie sceny - gites Rozumiem, że nic w tym modelu nie poprawiałeś? Szkoda że np zamka w armacie zupełnie nie przetarłeś do metalu. lub też drążki do czyszczenia lufy się nie wyróżniają. @Tukidyndas - a na jakim podwoziu był ten wóz zrobiony? Masz może jakieś plany modelu w 35? Taki sam modelik od dłuższego czasu mieszka sobie na półce zapasów - ale u mnie jest przebrzydka i zafarfoclona faktura blach na podłodze pojazdu - chciałbym go kiedyś zrobić, ale też zrobić ze sporymi poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 (słaba jakość niestety), Adamie. Mam pytanie. Czy modele tej firmy warte są swojej ceny? Chodzi mi o to, że są mniej więcej o 30% droższe od także ukraińskiej UM i ICM, a tutaj Twoja opinia na minus. Jaki jest plastik ( też tak kruchy jak ciasteczka w UM)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 że nic w tym modelu nie poprawiałeś? Dodałem parę własnych uchwytów z PE,zrobiłem osłonę kierowcy,lufa z RB Czy modele tej firmy warte są swojej ceny? Wg mojej opinii cena akurat tego modelu ma się nijak do jego jakości,dopiero paę dni temu ktoś mi przypomnial o modelu z Euromodelu(b.dobra żywica).A propos planów to mam tylko coś takiego(...Z internetu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi