adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej nauką,ale jestem wreszcie wolny i mogę przedstawić model w skali 1/72,firmy ACE(słaba jakość niestety),przedstawiający pojazd walczący w ostatnich dniach wojny w Berlinie, i prawdopodobnie należący do dywizji "Ulrich von Hutten" Cytuj
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 całkiem fajna praca, mi się podoba szkoda tylko, że właściwie wszystkie zdjęcia są od tej samej strony, przydałoby się jakieś od przodu i tyłu pojazdu, jakieś ujęcie z góry Jędrek Cytuj
Akahoshi Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Popieram Jędrka odnośnie zdjęć. W pierwszym momencie po wejściu do Twojego tematu, zacząłem oglądać zdjęcia, dopiero potem czytać i... w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72. Świetna praca. Budynek, to vacu forma, gotowiec z gipsu, czy własna dłubanina? Cytuj
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Postaram się na dniach dorzucić inne ujęcia. Cytuj
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Budynek, to vacu forma, gotowiec z gipsu, czy własna dłubanina? Użyłem vacu formy do odlewu z gipsu ale praktycznie uzyskałem tylko zarys budynku,reszta dłubanina własna. Cytuj
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72 u mnie było trochę inaczej, przeczytałem że 72 obejrzałem zdjęcia i cofnąłem się do tekstu by sprawdzić czy dobrze przeczytałem Postaram się na dniach dorzucić inne ujęcia. fajnie, dzięki Jędrek Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 No niestety, ale pojazd na 35 nie wygląda, budynek już bardziej mi się podoba. Ale i tak dużo Ci się udało z ACE wyciągnąć. Tomek Cytuj
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Fakt,produkty ACE to porażka ale w tej skali tylko oni robią tego typu pojazdy. Cytuj
Marek Ziętek Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Jeszcze ten pojazd robi w tej skali Euromodel,dużo lepszy wykonany z żywicy. Cytuj
adam juszczak Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Wiem ale kontakt z producentem jest dość oględnie mówiąc trudny,czekałem na model dość długo i nie doczekałem się. Cytuj
Jędrek Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Inne ujęcia dzięki nadal mi się podoba Jędrek Cytuj
Tukidyndas Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Moje gratulacje. Udało Ci się wyjść zwycięsko z pojedynku z modelem, który moim zdaniem jest nie lada nieporozumieniem. Nawet pomijając fakt, że model ma podwozie z modelu Hetzera UM, to "kwiatków" tam nie brakuje. Cytuj
mnowogro Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Model jest bardzo ładny, budynek i bałagan - fajnie wyszło. Ogólny klimat i rozłożenie sceny - gites Rozumiem, że nic w tym modelu nie poprawiałeś? Szkoda że np zamka w armacie zupełnie nie przetarłeś do metalu. lub też drążki do czyszczenia lufy się nie wyróżniają. @Tukidyndas - a na jakim podwoziu był ten wóz zrobiony? Masz może jakieś plany modelu w 35? Taki sam modelik od dłuższego czasu mieszka sobie na półce zapasów - ale u mnie jest przebrzydka i zafarfoclona faktura blach na podłodze pojazdu - chciałbym go kiedyś zrobić, ale też zrobić ze sporymi poprawkami. Cytuj
Mierzu Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 (słaba jakość niestety), Adamie. Mam pytanie. Czy modele tej firmy warte są swojej ceny? Chodzi mi o to, że są mniej więcej o 30% droższe od także ukraińskiej UM i ICM, a tutaj Twoja opinia na minus. Jaki jest plastik ( też tak kruchy jak ciasteczka w UM)? Cytuj
adam juszczak Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 że nic w tym modelu nie poprawiałeś? Dodałem parę własnych uchwytów z PE,zrobiłem osłonę kierowcy,lufa z RB Czy modele tej firmy warte są swojej ceny? Wg mojej opinii cena akurat tego modelu ma się nijak do jego jakości,dopiero paę dni temu ktoś mi przypomnial o modelu z Euromodelu(b.dobra żywica).A propos planów to mam tylko coś takiego(...Z internetu) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi