Skocz do zawartości

Waffentrager"Ulrich von Hutten"

adam juszczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie spowodowanej nauką,ale jestem wreszcie wolny i mogę przedstawić model w skali 1/72,firmy ACE(słaba jakość niestety),przedstawiający pojazd walczący w ostatnich dniach wojny w Berlinie, i prawdopodobnie należący do dywizji "Ulrich von Hutten"

th_IMG_0003.jpg

th_IMG_0004.jpg

th_IMG_0005.jpg

th_IMG_0006.jpg

th_IMG_0007.jpg

th_IMG_0008.jpg

th_IMG_0009-2.jpg

th_IMG_0012-2.jpg

th_IMG_0015-3.jpg

całkiem fajna praca, mi się podoba

szkoda tylko, że właściwie wszystkie zdjęcia są od tej samej strony, przydałoby się jakieś od przodu i tyłu pojazdu, jakieś ujęcie z góry

Jędrek

Popieram Jędrka odnośnie zdjęć.

W pierwszym momencie po wejściu do Twojego tematu, zacząłem oglądać zdjęcia, dopiero potem czytać i... w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72.

Świetna praca.

Budynek, to vacu forma, gotowiec z gipsu, czy własna dłubanina?

w pierwszej chwili myślałem iż to 35, a nie 72

u mnie było trochę inaczej, przeczytałem że 72 obejrzałem zdjęcia i cofnąłem się do tekstu by sprawdzić czy dobrze przeczytałem

Postaram się na dniach dorzucić inne ujęcia.

fajnie, dzięki

Jędrek

Moje gratulacje. Udało Ci się wyjść zwycięsko z pojedynku z modelem, który moim zdaniem jest nie lada nieporozumieniem. Nawet pomijając fakt, że model ma podwozie z modelu Hetzera UM, to "kwiatków" tam nie brakuje.

Model jest bardzo ładny, budynek i bałagan - fajnie wyszło.

Ogólny klimat i rozłożenie sceny - gites

Rozumiem, że nic w tym modelu nie poprawiałeś?

Szkoda że np zamka w armacie zupełnie nie przetarłeś do metalu.

lub też drążki do czyszczenia lufy się nie wyróżniają.

@Tukidyndas - a na jakim podwoziu był ten wóz zrobiony?

Masz może jakieś plany modelu w 35?

Taki sam modelik od dłuższego czasu mieszka sobie na półce zapasów - ale u mnie jest przebrzydka i zafarfoclona faktura blach na podłodze pojazdu - chciałbym go kiedyś zrobić, ale też zrobić ze sporymi poprawkami.

(słaba jakość niestety),

Adamie. Mam pytanie. Czy modele tej firmy warte są swojej ceny?

Chodzi mi o to, że są mniej więcej o 30% droższe od także ukraińskiej UM i ICM, a tutaj Twoja opinia na minus. Jaki jest plastik ( też tak kruchy jak ciasteczka w UM)?

że nic w tym modelu nie poprawiałeś?

Dodałem parę własnych uchwytów z PE,zrobiłem osłonę kierowcy,lufa z RB

Czy modele tej firmy warte są swojej ceny?

Wg mojej opinii cena akurat tego modelu ma się nijak do jego jakości,dopiero paę dni temu ktoś mi przypomnial o modelu z Euromodelu(b.dobra żywica).A propos planów to mam tylko coś takiego(...Z internetu)

th_Waffentraggerchchch.jpg