Jump to content

Moje 1:35 czyli spóźnione-Witajcie.

drinkman
 Share

Recommended Posts

Przed tą skalą była 72,lotnictwo,generalnie współczesne.Modele poginęły w mrokach przeszłości,zostały tylko fotki.Przesiadłem się na 35 i tak już zostało.

1.M-113.

Tamiya.Pierwszy model w tej skali,sklejany zdaje się w wieku lat 15,okolice roku 92.W młodzieńczych oczach przepiękne błoto na burcie Malowana humbrolami z chamskiego aero z butlą,pierwszy i ostatni na długie lata model tak malowany.Badziewny sprzęt mnie zniechęcił.

img0099viv.th.jpg

img0100hsc.th.jpg

img0098z.th.jpg

2.M998

Italerka.Rok 92 lub 93.Fascynacja "Pustynną Burzą" i katalogiem Verlindena.Kamuflaż raczej z pogranicza SF.Mimo wielu błędów darzę ten model sentymentem i go lubię.Pędzel i humbrole.

img0084t.th.jpg

img0083zm.th.jpg

img0085lk.th.jpg

img0082iax.th.jpg

img0087ka.th.jpg

img0086e.th.jpg

3.Italerka.M163 Vulcan

Rok 93,humbrole i pędzel.

img0097sl.th.jpg

img0096fl.th.jpg

img0095k.th.jpg

4.Jakiś Mutt i figurki.

Roku nie podam bo nie pamiętam,figurek miałem więcej,niestety część wsiąkła(dziękuję ci była żono... ),część czeka jeszcze na renowację,powciskana w pudełeczka.

img0093kk.th.jpg

img0094yg.th.jpg

img0092th.th.jpg

img0091kx.th.jpg

5.M998.

Academy.Robiony ze 2 lata temu,pierwsze "porządne" aero (piwata),kamo malowane bez maskowania.Na tym modelu przypominałem sobie modelarstwo.Jak na każdym wcześniej modelu nie używałem nic poza farbkami,żadnego sido,płynów do kalek,lakierów itp.Nic o nich nie wiedziałem Malowany humbrolami.

img0090o.th.jpg

img0089yl.th.jpg

img0088mv.th.jpg

Piękne modele!. Może jakis lifting , bez zmywania farby. Popsikać z aerka jakimś kurzem, zbić kolory, zrobić wash i dokończyć pigmentami. Sam kilka miesiecy temu, uratowałem tak 17 letniego trupa http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=18188

Popieram takie akcje, gdzie nie wstydzimy się swoich starych modeli!

marioba-myślałem o tym,ale stwierdziłem,że je zostawię jak są.Mam do nich sentyment.Po prostu kiedyś raz jeszcze zrobię takie same,ale już po "bożemu":)

Każdy kiedyś jakoś zaczynał i nie był idealnym modelarzem.Żałuję tylko wsiąkniętej kolekcji lotnictwa,ehhh...