drinkman Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Przed tą skalą była 72,lotnictwo,generalnie współczesne.Modele poginęły w mrokach przeszłości,zostały tylko fotki.Przesiadłem się na 35 i tak już zostało. 1.M-113. Tamiya.Pierwszy model w tej skali,sklejany zdaje się w wieku lat 15,okolice roku 92.W młodzieńczych oczach przepiękne błoto na burcie Malowana humbrolami z chamskiego aero z butlą,pierwszy i ostatni na długie lata model tak malowany.Badziewny sprzęt mnie zniechęcił. 2.M998 Italerka.Rok 92 lub 93.Fascynacja "Pustynną Burzą" i katalogiem Verlindena.Kamuflaż raczej z pogranicza SF.Mimo wielu błędów darzę ten model sentymentem i go lubię.Pędzel i humbrole. 3.Italerka.M163 Vulcan Rok 93,humbrole i pędzel. 4.Jakiś Mutt i figurki. Roku nie podam bo nie pamiętam,figurek miałem więcej,niestety część wsiąkła(dziękuję ci była żono... ),część czeka jeszcze na renowację,powciskana w pudełeczka. 5.M998. Academy.Robiony ze 2 lata temu,pierwsze "porządne" aero (piwata),kamo malowane bez maskowania.Na tym modelu przypominałem sobie modelarstwo.Jak na każdym wcześniej modelu nie używałem nic poza farbkami,żadnego sido,płynów do kalek,lakierów itp.Nic o nich nie wiedziałem Malowany humbrolami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Piękne modele!. Może jakis lifting , bez zmywania farby. Popsikać z aerka jakimś kurzem, zbić kolory, zrobić wash i dokończyć pigmentami. Sam kilka miesiecy temu, uratowałem tak 17 letniego trupa http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=18188 Popieram takie akcje, gdzie nie wstydzimy się swoich starych modeli! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drinkman Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 marioba-myślałem o tym,ale stwierdziłem,że je zostawię jak są.Mam do nich sentyment.Po prostu kiedyś raz jeszcze zrobię takie same,ale już po "bożemu":) Każdy kiedyś jakoś zaczynał i nie był idealnym modelarzem.Żałuję tylko wsiąkniętej kolekcji lotnictwa,ehhh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts