drinkman Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Przed tą skalą była 72,lotnictwo,generalnie współczesne.Modele poginęły w mrokach przeszłości,zostały tylko fotki.Przesiadłem się na 35 i tak już zostało. 1.M-113. Tamiya.Pierwszy model w tej skali,sklejany zdaje się w wieku lat 15,okolice roku 92.W młodzieńczych oczach przepiękne błoto na burcie Malowana humbrolami z chamskiego aero z butlą,pierwszy i ostatni na długie lata model tak malowany.Badziewny sprzęt mnie zniechęcił. 2.M998 Italerka.Rok 92 lub 93.Fascynacja "Pustynną Burzą" i katalogiem Verlindena.Kamuflaż raczej z pogranicza SF.Mimo wielu błędów darzę ten model sentymentem i go lubię.Pędzel i humbrole. 3.Italerka.M163 Vulcan Rok 93,humbrole i pędzel. 4.Jakiś Mutt i figurki. Roku nie podam bo nie pamiętam,figurek miałem więcej,niestety część wsiąkła(dziękuję ci była żono... ),część czeka jeszcze na renowację,powciskana w pudełeczka. 5.M998. Academy.Robiony ze 2 lata temu,pierwsze "porządne" aero (piwata),kamo malowane bez maskowania.Na tym modelu przypominałem sobie modelarstwo.Jak na każdym wcześniej modelu nie używałem nic poza farbkami,żadnego sido,płynów do kalek,lakierów itp.Nic o nich nie wiedziałem Malowany humbrolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Piękne modele!. Może jakis lifting , bez zmywania farby. Popsikać z aerka jakimś kurzem, zbić kolory, zrobić wash i dokończyć pigmentami. Sam kilka miesiecy temu, uratowałem tak 17 letniego trupa http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=18188 Popieram takie akcje, gdzie nie wstydzimy się swoich starych modeli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 marioba-myślałem o tym,ale stwierdziłem,że je zostawię jak są.Mam do nich sentyment.Po prostu kiedyś raz jeszcze zrobię takie same,ale już po "bożemu":) Każdy kiedyś jakoś zaczynał i nie był idealnym modelarzem.Żałuję tylko wsiąkniętej kolekcji lotnictwa,ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi