Skocz do zawartości

Renault Magnum hakowiec i przyczepa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Model bardzo fajny, ale wklej normalnie zdjęcia a nie linki na fotosika. i takie pytanie mam, korzystałeś z jakiś schematów czy robiłeś po swojemu ?

Pozdro.

Napisano

Postaram się te zdjęcia normalnie wkleić ,ale jeszcze nie wiem jak to sie robi.Model sam robilem jak mówisz po swojemu,ale przy pomocy zdjęć hakowców.

Napisano

Gdyby nie dziesiątki kalek z akcesoriów Italeri to model byłby bardzo ciekawy. Wciąż mało widzi się hakowców w naszej skali. Jak możesz pościągaj te kalki, bo wygląda jak tuning spod remizy strażackiej

Napisano

Troche to kolego masz racji.Ale to jeden z pierwszych modeli i nie które niedociągnięcia trzeba było jakoś zakamuflować np. lakiernicze.Ale dzięki za rade.

Napisano

Całkiem spoko zestawik

I w sumie jak słusznie stwierdził to Trucknology :

Gdyby nie dziesiątki kalek z akcesoriów Italeri

To model prezentował by się o wiele lepiej

Ale i tak brawa za podjęcie tematu

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki że komuś się podoba.Kontenery są z kartonu tyle że lakierowane.

Mam jeszcze jeden model do obejrzenia ,ale zdjęcia umiem wstawiać tylko za pomocą linku fotosika.

Napisano

Piękny modelik masz może kolego zdjęcia z budowy??

Ps: z czego zrobiłeś halogeny na dachu?

Napisano

Zdjęć to nie mam bo robiłem go bardzo dawno.A halogeny to może wydawać się śmieszne ,ale są z kołka szybkiego montażu i sztywnej folii niebieskiej.

Napisano

Piękny model. Też uważam że bez tych kalek byłooby ciut lepiej ale tak też mi się podoba. I ogólnie brawa za podjęcie się takiego modelu. Jak robiłeś ramę? od podstaw czy kupiłeś?

Napisano

Ta naczepa miała kraksę no i nie przetrwała, ale fotki jakieś to mam.

No i naczepa była samorobna więc odbiegała od orginału.

5a30a6cb1c7e11d4med.jpg

ab1f56f9647e5b1dmed.jpg

d5fd533416a1e2famed.jpg

75af1d6f0f412689med.jpg

To wszystko co mam na temat tej naczepy.

Napisano

Bardzo ładna ta naczepa (była) Tylko wydaje mi się, że od klapy do końca z tyłu troszkę za długa odległość była. I jeszcze mam pytanie jak zrobiłeś te naklejki na bokach ?

Pozdro

Napisano

Z tą odległością klapy do końca rynny to masz rację.A naklejki to zrobiłem w jakimś programie komputerowym.