Focus Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Witam! Edytowane 16 Lipca 2022 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Jaka firma? Czym malowane? Jak Ci się go sklejało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Jaka firma? Czym malowane? Jak Ci się go sklejało? Firma Italeri, malowałem go humbrolkami z zewnątrz 155, sklejało się bezproblemowo, trochę słabo pasuje przezroczysta osłona kabiny. Uwaga babol w instrukcji producent podaje do malowania wnętrza szary a jak widać na zdjęciu orginału wnętrze jest czarne, ponad to kalmomanie są zaduże szczególnie napis AUGUSTA A129 na osłonie silnika, podobnie numer na belce ogonowej, i trójkąty ostrzegawcze pod kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Kalkomanie można spróbować odzyskać, gorzej z usunięciem farby (kret) bo są olejne. Jak go długo pomoczysz to może i w cleanluxie zejdzie. Jeżeli Ci się chce bawić w rozklejanie i czyszczenie z farby to bym próbował go reanimować... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Reanimacje przeprowadzane przezemnie kończą się dla modelu w składowisku złomu modelarskiego. Może opyle go za 5-10 zeta i kupię nowy? alb coś zaczaruję z sidoluxem i washem przyciemnie . Razić w oczy będzie to jasne wnentrze. Konsternacja ciągle szukam dobrych pomysłów na uratowanie tego wiatraczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKa Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Wtrącę się w dyskusję tak znienacka i odbiegając od temat. jak można rozkleić model? bo mam RAH-66 Comanche i PAH-2 Tiger. robiłem je z 5 lat temu a teraz jak na nie patrze to widać parę baboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Ja staram się kruszyć klej, a jak trzyma zbyt mocno to nacinam, potem zwyczajnie łamie. Czasem namaczanie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKa Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 HubercieK w czym to namaczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 MarcinKa Pewnie jakimś rozcieńczalnikiem. Delikatnie zakropić w miejsce, które chcesz rozłączyć. Kilka krotnie. Klej namięknie, więc może łatwiej będzie rozłączyć. Bardzo agresywnego nie używaj, bo Ci zniszczy części plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Tematy o rozklejaniu modeli były na forum wielokrotnie, wystarczy poszukać Ja bym się nie bawił w tuning tego modelu tylko po prostu kupił nowy a ten zostawił do crash testów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Ja bym się nie bawił w tuning tego modelu tylko po prostu kupił nowy a ten zostawił do crash testów. I tak zrobię. Przetestuję brudzenie, wycieki, zacieki czyli najpierw sidolux i dalej czary mary eksperymeny, to co może przydać się przy budowie drugiej Mangusty. Poszukam więcej zdjęć do budowy i tyle pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi