Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jaka firma? Czym malowane? Jak Ci się go sklejało?

Firma Italeri, malowałem go humbrolkami z zewnątrz 155, sklejało się bezproblemowo, trochę słabo pasuje przezroczysta osłona kabiny. Uwaga babol w instrukcji producent podaje do malowania wnętrza szary a jak widać na zdjęciu orginału wnętrze jest czarne, ponad to kalmomanie są zaduże szczególnie napis AUGUSTA A129 na osłonie silnika, podobnie numer na belce ogonowej, i trójkąty ostrzegawcze pod kabiną.

Napisano

Kalkomanie można spróbować odzyskać, gorzej z usunięciem farby (kret) bo są olejne. Jak go długo pomoczysz to może i w cleanluxie zejdzie. Jeżeli Ci się chce bawić w rozklejanie i czyszczenie z farby to bym próbował go reanimować...

pzdr

Napisano

Reanimacje przeprowadzane przezemnie kończą się dla modelu w składowisku złomu modelarskiego. Może opyle go za 5-10 zeta i kupię nowy? alb coś zaczaruję z sidoluxem i washem przyciemnie . Razić w oczy będzie to jasne wnentrze. Konsternacja ciągle szukam dobrych pomysłów na uratowanie tego wiatraczka.

Napisano

Wtrącę się w dyskusję tak znienacka i odbiegając od temat.

jak można rozkleić model?

bo mam RAH-66 Comanche i PAH-2 Tiger. robiłem je z 5 lat temu a teraz jak na nie patrze to widać parę baboli.

Napisano

Ja staram się kruszyć klej, a jak trzyma zbyt mocno to nacinam, potem zwyczajnie łamie. Czasem namaczanie pomaga

Napisano

MarcinKa Pewnie jakimś rozcieńczalnikiem. Delikatnie zakropić w miejsce, które chcesz rozłączyć. Kilka krotnie. Klej namięknie, więc może łatwiej będzie rozłączyć. Bardzo agresywnego nie używaj, bo Ci zniszczy części plastikowe.

Napisano

Tematy o rozklejaniu modeli były na forum wielokrotnie, wystarczy poszukać

Ja bym się nie bawił w tuning tego modelu tylko po prostu kupił nowy a ten zostawił do crash testów.

pzdr

Napisano
Ja bym się nie bawił w tuning tego modelu tylko po prostu kupił nowy a ten zostawił do crash testów.

I tak zrobię. Przetestuję brudzenie, wycieki, zacieki czyli najpierw sidolux i dalej czary mary eksperymeny, to co może przydać się przy budowie drugiej Mangusty. Poszukam więcej zdjęć do budowy i tyle pzdr.

• Focus changed the title to A-129 Mangusta 1:72 Italeri