Ł.Sosnowski Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 A to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Przykleiłem już wszystkie blaszki. Porobiłem spawy. Zrobiłem uchwyty z drutu i dodałem też parę innych dupereli np. obręcze na lufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 No proszszsz jaki ładny model .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Ładna i czysta praca . Ciekawy model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Ładna blacharka, popraw tylko hamulec wylotowy, bo coś tam widzę że jeszcze równy nie jest A tak to gitara No i rozumiem, że już nie długo malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Pomalowany modelik farbami vallejo. Zrobiłem to już jakiś czas temu ale przez moje lenistwo nie chciało mi się robić zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Zanurzyłem gąski w mieszaninie domestosa i octu Gąski wsadziłem do słoika i wszystko zalałem tą mieszanką. Po 30 min roztwór wyglądał już tak Gąski świeżo po wyjęciu ze słoika Teraz czas na polerowanie gąsek. Nabiorą wtedy pięknego koloru stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 W tym procesie chodziło Ci o pozbycie się srebrnej farby z gąsek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 W tym procesie chodziło Ci o pozbycie się srebrnej farby z gąsek? Troll Rafale - widzę, że co modelarz, to inny odcień oksydy wychodzi... Moje Friulki wyszły rudo-rdzawe-tłuste (Domestos żółty + ocet marki Biedronka, pierwsze moje podejście w tym temacie). Czyżby uzyskiwany efekt zależał od danego octu/chemii łazienkowej? U Ciebie proces poszedł bardzo szybko, moje moczyłem na balkonie ze 2-3 dni, złośliwe jedne nie chciały spatynować "w zakamarkach"... P.S. Nie żebym się szczególnie jarał współczesną pancerką, ale od czasu do czasu sobie podglądam tego "Gwoździka" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Rafale - widzę, że co modelarz, to inny odcień oksydy wychodzi... Moje Friulki wyszły rudo-rdzawe-tłuste (Domestos żółty + ocet marki Biedronka, pierwsze moje podejście w tym temacie). Czyżby uzyskiwany efekt zależał od danego octu/chemii łazienkowej? Myślę. że to jest właśnie to. ja użyłem zielonego domestosa. Kiedy robiłem próby z innymi, nic się nie działo. U Ciebie proces poszedł bardzo szybko, moje moczyłem na balkonie ze 2-3 dni, złośliwe jedne nie chciały spatynować "w zakamarkach"... Ja swoje gąski trzymałem około tygodnia (ale to z lenistwa bo mi się wyciągnąć nie chciało ) w nitrze. Bardzo ładnie się odtłuściły. Do słoika wlałem po połowy tą mieszankę. Kiedy robiłem to samo na t-55 musiałem to powtarzać ponieważ wlałem jej za mało. P.S. Nie żebym się szczególnie jarał współczesną pancerką, ale od czasu do czasu sobie podglądam tego "Gwoździka" . Oj jaraj się jaraj W tym procesie chodziło Ci o pozbycie się srebrnej farby z gąsek? To nie srebrna farba tylko kolor metalowych gąsek. W tym zabiegu chodziło o to aby poktyć gąski warstwą patyny aby ładnie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Jakie proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Jakie proporcje? 1:1. I najlepiej robić to na dworze bo wydziela się chlor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Dzięki i sory za off-top Powodzenia w dalszej budowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Pokaż proszę ujęcie, w którym widać wnęki na przednie reflekory. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Gąski już przepolerowane szczoteczkę do zębów. Nabrały ładnego koloru. Dużo lepiej zaopatrzyć się w elektryczną szczoteczkę do zębów niestety takowe nie posiadałem. Edit Pokaż proszę ujęcie, w którym widać wnęki na przednie reflekory. Pozdrawiam, Maciej Sorki, ale zauważyłem twój post dopiero po napisaniu tego. Zrobię jej zdjęcie przy następnej sesji. Niestety na razie jest w niej jeden reflektor bo zalega u znajomego od którego kupiłem ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Gąski są, camo jest, z resztą obie rzeczy ładnie zrobione To jaki następny krok? No i widzę, że się uporałeś z tym hamulcem wylotowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Zrobiłem łosza i wypłowienia bielą tytanową. Te ostatnie na zdjęciach są ciężko widoczne. Jeszcze tylko lekkie kurzenie no i galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Po wheateringu przypomina mi to nieco model jakiegoś małego współcześniaka lepszej połowy Reggy'ego. Ogólnie fajnie, tylko zastanawiają mnie dwie sprawy. Pierwsza - przejścia kolorów (mają być ostrokrawędziowe? nawet jeśli tak, to w moim odczuciu czarny i ta "minia" zbyt się odcinają od bazy, no chyba, że "to wina fotek"). Druga - w niektórych miejscach, na krawędziach plam kamo masz jakby niedomalownia (np. czarna na lewym boku kadłuba). Niby widać czarny, ale pod "mgiełką" zieleni... Tak chyba nie miało być? P.S. Ależ te kółka są wdzięczne pod łosia (przez "wcięcia" w felgach). Miniowe są ok, tylko by je trzeba jeszcze "zgasić" kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Pierwsza - przejścia kolorów (mają być ostrokrawędziowe? Takie mają być. W jednym miejscu po lewej stronie powstał taki cień i to już nie było zamierzone. W rzeczywistości tak tego nie widać, tym bardziej teraz po brudzeniu. Co do "mini", to nie minia tylko kolor brązowy. Będę musiał pobawić się balansem bieli bo jakoś nie mogę ustawić odpowiedniego. Na polskich pojazdach brązowy przypomina raczej rdzę niż brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Fajnie się prezentuje możesz coś napisać o twojej technice wypłowień? Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Do wypłowień używałem olejnej bieli tytanowej. Pędzelkiem stawiałem małą kropkę na dużej powierzchni i rozcierałem paluchem. Ot cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi