SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Przedstawiam model firmy ICM nocnej wersji 109E. Model wykonany jak to ICM dobrze sklejalny lecz ten zestaw nie oferuje nic z dodatków do wersji nocnej. Postanowiłem sam wykonać modyfikację w oparciu o wskazania firmy waloryzacyjnej OWL, szkoda że nie posiadałem tego zestawu w swoim warsztacie bo sporo nerwów zjadłem przy przerabianiu modelu. Jak to wyszło to nie do końca jestem zadowolony no ale troszkę się starałem. Modyfikowałem ster kierunku, dodawałem system nawigacyjny pod kadłubem - co sprawiało mi wiele trudności. Malowanie pactrami i aero. Preshading tutaj się nie przydał a washa świadomie nie dawałem bo finalnie sam jakoś się model zabrudził co słabo widać na fotkach. To jest zestaw bazowy: a to zestaw firmy OWL do danego samolotu: Oto sam model z 10/ NJG1 Koln: Czekam na krytykę i porady ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Gratuluje wytrwałości przy ICMie, brakuje linii podziału wzdłuż ogona. Poza tym poprawiłbym wyloty z KM.ów nad silnikiem, np na stalowy. Ogólnie bardzo przyjemny model, podoba mi się pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Kolejna ciekawa 109-tka w Twoim wykonaniu. W takim nocnym malowaniu ten samolot prezentuje się nadzwyczaj korzystnie. O braku szwu wspomniał już przedmówca, więc nie będę się powtarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 No i masz, myślałem, że będę oryginalny (galeria tego samego E-4 na dniach) a tu klops Fajnie Ci wyszedł ten Miecio Ja niestety nie dorwałem tego zestawu z PeilG IV :( i dlatego mój będzie bez podbrzusza. Nie jestem pewien, czy nie za jasny kolor wnętrza i podwozia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Oj sorki za uprzedzenie co do kolorów to brałem w/g instrukcji czyli RLM02. Tak dodam że model powstał 3 miesiące temu ale z wielu przyczyn dopiero teraz zaczynam wstawiać również inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi