corran_horn Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Witam, Nie wiem czy to dobre miejsce, ale na pewno często odwiedzane. Uszkodziła mi się osłona kabiny do f4u-1 Corsair Tamiyi w 1/72. Wie ktoś może jak ją dorodzbić? Ewentualnie jak pozbyć się plam po kleju który kot mi wylał na osłonę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 To zależy jak duże są te plamy, najlepiej gdybyś wkleił zdjęcie. Ale ogólnie to wodny papier ścierny i szlifować aż do skutku, najlepiej zacznij 1000 potem 1500 a na kocu 2000, na to wszystko pasta polerska i powinno być git. Mam tylko nadzieje że nie próbowałeś ścierać kleju zanim zasechł bo wtedy na pewno uszkodziłeś szybkę bezpowrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Hej! Możnaby też wytłoczyć. Ze starej szybki zeszlifuj ramę, w środek wklej Milliputem długą śrubę i masz gotową formę. Znajdź kawałek folii, która się dobrze tłoczy (np. od butelki po napoju 1,5l, albo z teczki na dokumenty). Odetnij długi pasek, tak byś mógł ciągnąc za dwa końce trzymane razem w lewej ręce - mógł prawą ręką, trzymając śrubęw kombinerkach - wpychaćformę w rozgrzaną folię. Folię możesz rozgrzewać nad palnikiem kuchenki lub opalarką. Kilka prób i masz lepszą owiewkę od części z zestawu - cienka i przezroczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corran_horn Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Spróbowałem pierwszej metody, zobaczymy co powiecie jak zamieszczę zdjęcia w galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi