kubisz Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Szybko poszło. I z całkiem niezłym wynikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 ZAPRASZAM GALERIA M-997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 uzupełnienia mile widziane Proszę bardzo - ambulanse przeznaczone dla armii Afganistanu w transporcie gdzieś w USA: zdjęcia z www.armorama.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 (edytowane) Jako że >>> OREV <<< powoli jest wykańczany - a raczej mnie wykańcza to na rozrywke nowy temacik idzie SHOP EQUIPMENT CONTACT MAINTENANCE (SECM) na tapete wymiary w skali 1:72 (na szkicu) Na razie sam "kontener" - nie mam wolnego "nosiciela" dzięki Kubisz - a może i (ale to "siezobaczy") Edytowane 19 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Bardzo ciekawe to ustrojstwo. I w sumie nie wygląda na trudne do zrobienia - trochę płytek na płaskie powierzchnie i trochę patyczków na drabinki i barierki. Doczytałeś z czego jest zrobiona podłoga podestu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 ....I w sumie nie wygląda na trudne do zrobienia - trochę płytek na płaskie powierzchnie i trochę patyczków na drabinki i barierki. Jak taki prosty to sobie zrób w ramach rozrywki ...Doczytałeś z czego jest zrobiona podłoga podestu? ....będzie z siatki albo czegoś co imituje perforowaną blache, nie ma blach z tak drobniutkimi dziurkami .... a jak są i tak nie dam z 3 dychy za ~4 cm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Jak taki prosty to sobie zrób w ramach rozrywki Wiesz, że mam w planach innego SECM. Ale teraz jak "ruszyłeś" tego, zaczął mi się podobać Tyle że ja tak mam co chwila z różnymi wersjami Humvee, więc staram się spokojnie i na luzie podchodzić do tematu. Będę się trzymał jednak swoich planów i z przyjemnością podglądał, jak powstają Twoje modeliki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Czas na główny kontener 01. materiały: karta kredytowa, papier + narzędzia: linijka, skalpel, wiertełko; 02. pierwszy bok; 03 są dwa; 01 02 03 04. rewers i awers; 05. pierwsza przymiarka; 06. półeczka; 04 05 06 07. półka zamontowana; 08.-09. kolejna przymiarka; 07 08 09 10. ramka pod drzwi; 11. drzwi z zewnątrz i od środka (lewe będą otwarte; 12. przesuwny dach 10 11 12 cd. jutro -->> boczne "walizki" i może szkielet wewnętrznego kontenera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 materiały: karta kredytowa Taki to pożyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 No to walizki 01. planik; 02.-03. produkcja 01 02 03 04. zapomnieliśmy o słupku (tylny od tylnych drzwi - skalpel do boju trzeba troszke obciąć z szerokości; 05. przymiark; 06. z drugą walizką; 04 05 06 07.-09. pare widoczków 07 08 09 10. dołożone zamki i na sucho prawe drzwi i klapa; 11.-12. na kadłubie (z następnego warsztau) 10 11 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Maleńki ciąg dalszy - mały kontener (01, 02) i odzyskane z pierwszej wersji ekwadorczyka drzwi - przerobiony Dragon (03) 01 02 03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Ładnie. Brawo za wewnętrzną stronę drzwi z otwartym oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 BaldPumo, czy masz może takie planiki, już zwymiarowane w sali 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 BaldPumo, czy masz może takie planiki, już zwymiarowane w sali 1/35? Wyslij na PW adres e-mail to Ci wyśle co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Jako że Orev powoli się kończy pora na próby z kolejnym pudełkiem [sECM czeka na nosiciela i wtedy "z natury" będę wymiarował podest]. Prototyp poniewiera sie na 1-szej stronie pod nr 04 i fotka 15. Jako że kolega Kubisz wszedł mi wczoraj na ambicję - znalazłem fotki seryjnych egzemplarzy. Pojazd nazywa się לינקס האמר czyli wg http://www.tsahal-miniature.com/hummer.anglais.html Hamer Lynx Jak widać jest to pojazd kategorii SATCOM. (w załączeniu skany ze strony GSI - wersja elektroniczna zniknęła z pendrive - broszurka ma Error404 - na szczęście zostały wydruki) ps. Jak się uda antena bedzieskładana, a podpory montowalne w gniazdach na rogach kontenera 01. 02 A tak wyglada egzemplarz seryjny foto: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=464706 03 04 05 No i w/wym. kolega nie może mówić że zmieniam plany jak rękawiczki bo rzeczonych praktycznie nie używam a "pudełko" było w planach. ps. Jak sie uda to: talerz będzie składany a podpory montowalne w gniazdach na rogach kontenera Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Jak zrobisz talerzyk? No i w/wym. kolega nie może mówić że zmieniam plany jak rękawiczki bo rzeczonych praktycznie nie używam a "pudełko" było w planach. Jak już gdzieś pisałem - Ty masz wszystkie wersje Humvee w planach Zmienia się tylko kolejność, z jaką je atakujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Jak zrobisz talerzyk? Denko puszki od Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Jak sie uda to: talerz będzie składany a podpory montowalne w gniazdach na rogach kontenera A co by się nie udało. Trzymam Cię za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 W ramach "sheltersów" próba nowego materiału na mocno pofałdowane plandeki, np takie jak tu (oczywista w 72) Budowa stelaża 01 02 03 "Szmatka" - folia spożywcza: ładnie się mnie, woda jej nie rozmiękcza, gotowe okienka, na razie naciągnięta byle jak - żeby zobaczyć jak się układa. Ogólny wniosek = powinno być OK 04 05 06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi