Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki dawny efekt nudów, wszystko w italerii 1/72;]

I kurde nei wiem czemu ale nawet jak się staram to mi te dioramki płaskie wychodzą ;]

a i sorki za ostrośc ale jakiś dziwny ten aparat i się dostosowac nie mogę ;]

0a4e13d0f276e874med.jpg

49855ffc1d47e717med.jpg

ae451041cdb01044med.jpg

95b81a98efa8f956med.jpg

Napisano

Powiem krótko: makieta jest fajna, fakt że lekko płaska, ale ładnie pomalowany czołg i figurki stwarzają pozytywne wrażenie. Może nie wymiata oprawa i brudzenie... no i siatka trochę dziwna, za sztywna jakby.

Ale i tak PLUS

Napisano

Chyba lepiej by było gdybyś pokazał sam czołg Jeżeli zaczynasz skup się na modelach, a dioramę zawsze można dorobić. Proponuję też kupić brystol do zdjęć Ale ogólnie fajny szkrabik

Napisano

Ze mną ten problem, że najpierw widzę dioramę ( zwykle płaską jak wyżej ) a dopiero potem model ;]

yyy, brystol???? Nie czaję lekko, ale jakiś przytłumiony jestem

Dzięki za rady ;]

Napisano
yyy, brystol????

...chodzi o tło do zdjęć. Zdecydowanie lepiej będzie się to wszystko prezentowało na jednolitym tle, bez wzorków tureckiego dywanu.

Napisano

Dioramka ciekawie wykonana, ale myślę, że mógłbyś tu i ówdzie rzucić jakiś sprzęt (kanistry, łopaty, skrzynki itp.), żeby nie było tak pusto. Beczka i jeden kanister to trochę mało.

Ładnie wykonane kamuflaż i detale. Mam takiego Panzera I, też z Italeri, ale zmasakrowałem gąsienice (z pojemnika odłamała mi się igła, więc po wielu próbach i improwizacjach coś tam wymyśliłem, ale efekty były dalekie od perfekcji... kleju z pędzelkiem też nie było pod ręką...) i malowanie dowódcy. Następnym razem wypróbuję metodę "naklej ogniwa na taśmę klejącą, skrop klejem gąski i koła jezdne i instaluj".