wojtek Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 Parę miesięcy temu porobił mi się taki oto Jagdpanzer IV L/70 z Dragona. Praktycznie bez waloryzacji- lufa aluminiowa była w zestawie,jak również gąski z pojedyńczych ogniw. Przerobiłem tylko włazy na otwierane i wszystkie zaczepy wokół pojazdu wymieniłem na przelotowe ( wykonałem je z cieńkiego drutu ). Ślady eksploatacyjne postanowiłem zaznaczyć dyskretnie, bez wielkich obić i otarć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał94 Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 Jak dle mnie ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 Ja bym go tam troche pobrudził,ale i tak model niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 10 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2007 Tak całkiem czysty to on nie jest . Im niżej tym brudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 Ja bym go tam troche pobrudził,ale i tak model niezły. A po co moze on wyjechal dopiero z lini montazowej Mnie sie tam podoba wlasnie taki czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 10 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2007 Może na pierwszy rzut oka tego nie widać , bo nie jest ubłocony i brak mu rdzy, ale ma zacieki,obicia i inne zabrudzenia. To wystarczy jak na mój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 Ja bym go tam troche pobrudził,ale i tak model niezły. A po co moze on wyjechal dopiero z lini montazowej Mnie sie tam podoba wlasnie taki czysty Hmm,z tego co mi wiadomo to po wyjeżdzie z fabryki pojazdy były pomalowane tylko kolorem bazowym-w tym przypadku musiał to by być dunkelgelb,kamuflaż nanoszono dopiero w jednostce,gdzie pojazd służył Model całkiem niezły,podoba mi się,tylko powiedziałem co ja bym w nim zmienił,nie każdy musi sie z tym zgodzić(Ja lubie robić modele,które są akurat dosyć mocno zabrudzone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Model ładny,może sie podobać się, ale rury wydechowe nieokopcone?. No chyba, że jeszcze silnika nie zapalili w fabryce. Wojtek, jeśli chodzi o kamo to jestem Twoim fanem jednak brakuje mu tylko jakichś zardzewiałych obić i błotka na gąsienicach.Wtedy byłby doskonały.( Spróbujesz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Bardzo ładny model , i bardzo mi się podoba że nie wygląda jak by stał na poligonie 15 lat lub pretendował do występu w reklamie proszku do prania. Aż miło popatrzeć. Tylko rury wydechowe wyglądają jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 Obicia są. Po prostu kliknij w zdjęcie. brakuje mu tylko jakichś zardzewiałych obić i błotka na gąsienicach.Wtedy byłby doskonały.( Spróbujesz?) raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Mam pytanie .Wojtek czy pokazałeś kiedyś jakąś relację z budowy modeli ,bo ja takiej nigdy nie widziałem. Jak tak to proszę o poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 Kiedyś pokazałem, nawet o ile pamiętam kilka. Poszukaj na PWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Ale mnie chodziło na MODELWORK.PL co mnie obchodzi jakiś pwm. Może byś nas wszystkich uraczył swoim warsztatem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Niewiele modeli mam utrwalone w wersji "warsztatowej". Ale nie ma problemu- za kilka dni wrzucę tu wątek KT Porsche - od warsztatu do finału. A ty kiedy pokażesz coś z warsztatu? Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Niestety nie prędziutko ,kroi mi się kolejna operacja. Moze kiedyś. Pozostaje na razie kolekcjionerstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 Szkoda,że nic teraz nie sklejasz. Ja mam na tapecie dwa modele i robię je równolegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Co za los ,taki los mieć czerwony nos . Nos który swieci wystraszy wszystkie dzieci . Taki los mieć czerwony nos ,kóry w ciemnośći świeci rozjaśnia mrok i świeci(to z bajki o Rudolfie czerwononosym ) . A tak na poważnie to mi też tego brakuje ale co zrobić taki los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Wojtku możesz pokazać coś z tych modeli nad którymi pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 12 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2007 Mogę pokazać tylko tyle. Komercja wzięła górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Fajne ale to dwa takie same robisz? A jaki plan na kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 12 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2007 Drugi to Sturmtiger, ale nie zrobiłem mu jeszcze zdjęć. Co do kamo, jeszcze nie jestem do końca zdecydowany, ale po głowie chodzi mi sam WH Olive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 witam Też Sturmtigera lepie, jaką firmę masz? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 12 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2007 mój jest z AFV Club. Dostanie dodatkowo zimmerit z żywicy i Friulki . Z tym modelem na chwilę obecną jestem na etapie "wczesnopoczątkowym " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 hehe "tyż go mom" :p Miałeś już do czynienia z płytą górną nadbudówki? U mnie nie pasowała :/ I jeszcze te nieszczęsne narzędzia odlane w płycie nadsilnikowej :/ Btw mój dostanie przedział silnikowy robiony od podstaw poozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 13 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2007 Miałeś już do czynienia z płytą górną nadbudówki? U mnie nie pasowała Jeszcze ten etap przede mną. I jeszcze te nieszczęsne narzędzia odlane w płycie nadsilnikowej Przyjżyj się jeszcze raz. One nie są odlane na płycie, tylko są w ramce umieszczonej w otworach płyty. Przynajmniej w moim modelu tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi