peter Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Z dachem kabiny coś zrób, ja w swoim miałem tak zostawić ale na szczęście JŚ mnie namówił na zmiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Z dachem kabiny coś zrób Zdecydowanie tak. Może oklej folią aluminiową albo chusteczką (nie pamiętam dokładnie, co Peter robił w swoim, ale chyba właśnie chusteczką okleił). Te drzwi Academy też strasznie płaskie są. Może spróbuj też okleić? Poza tym model zaczyna nabierać fajnego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Na razie z dachem nic nie będę robił. Niewiele go będzie widać. Zostanie na nim położona dosyć duża, zwinięta plandeka lub siatka. Mam wrażenie, że drzwi właśnie powinny być płaskie i chyba dosyć cienkie. Przynajmniej tak mi się wydaje ze zdjęć (zbliżeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Może spróbuję jeszcze dodać dwie figurki maines, w pełnym uzbrojeniu. Będą to pierwsze figurki jakie kiedykolwiek zrobiłem. Będą siedzieć z tyłu, z nogami na zasobniku, i demonstrować znudzone miny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Z jakiego zestawu będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Właśnie nie wiem...Zastanawiam się, czy z tych figurek dołączonych do Academy lub Italeri można coś dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Właśnie nie wiem...Zastanawiam się, czy z tych figurek dołączonych do Academy lub Italeri można coś dobrać. Broń Cię Panie Boże Nie jestem ekspertem od figurek, ale wiem, ze te kukiełki z Ita i Aca są podobne zupełnie do niczego (tak przy okazji to nie kojarzę z Italeri figurek współczesnych żołnierzy USA). O umundurowaniu i wyposażeniu żołnierzy wiem tyle, że się zmieniło znacznie od czasów Pustynnej Burzy i jeszcze zmieniało w czasie trwania OIF Najlepsze by były pewnie jakieś żywice, ale może z Dragona albo Trumpetera mógłbyś jakiś fajny zestaw kupić. Ale o wybór to pytaj Petera albo Mosesa - goście mają wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Pewnie tak. Chyba dam sobie spokój, tym bardziej że nie jestem wielbicielem figurek, i nigdy ich nie robiłem. Nie będę kupował specjalnie zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Z zestawowych możesz sobie zrobić co najwyżej manekiny na strzelnicy Jakbyś chciał to żywice są bardzo fajne (i bardzo drogie oczywiście). Miałbyś nawet w MOPPach Czyli w kombinezonach które przez większość odcinków mieli na sobie bohaterowie GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Dzięki, ale jednak nie będę robił figurek, natomiast fotka się przyda. Miałeś rację Peter. Tych M 998 z plandeką w filmie było przynajmniej kilka. Z pewnością więcej niż dwa. Z drzwiami metalowymi, parcianymi, jeden z tylnym zderzakiem, pozostałe bez. Różniły sie też kamo, innym układem plam maskujących. Przy czym w filmie występują dowolnie, raz wóz z kompanii B ma metalowe drzwi, raz parciane, a w scenie przejazdu przez miasto w ogóle ich nie ma - w tym przypadku znak taktyczny jest namalowany na burcie. Zrobiłem sobie klatkowanie filmu, teraz jestem pewien. Szacun za spostrzegawczość. Układ plam kamo tez niewiele ma wspólnego z "regulaminowym" układem NATO. Są namalowane dosyć dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 O ile koledzy mają rację co do jakości figurek Academy, to jednak możesz ich użyć jako poligon. Pomaluj i poćwicz mazanie figurek. Jak nie będziesz zadowolony to ich po prostu nie wstawisz do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Na razie tak to wygląda, po pierwszym etapie malowania. Zasobnik na kanistry zrobiłem z wyciągnietych wyprasek - nie miałem odpowiednio cienkiego drucika. Na razie nie mam super kanistrów, więc zasobnik zostanie trochę zamaskowany. Model jest dosyć ciemny, kolory czarny i brązowy są ledwo widoczne, ale , moim zdaniem, tak to też wygląda w filmie. Znaki taktyczne na drzwiach sam malowałem...Dlatego je przykurzyłem, aby specjalnie nie były widoczne. Nie ma się czym chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Fajny humvee,bardzo mi się podoba.Twój wątek sprawił,że obejrzałem serial (Generation Kill to kopalnia pomysłów na humvee) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi