hanadam Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No to chyba skończyłem pierwszy model w tym roku. Pewno wszyscy wiedzą o co chodzi - jest to zapakowany przez Revella model Hasegawy z zestawu umożliwiającego budowę Złośnicy w wersji Mk. IXc lub XVI. Miała byc dziewiąteczka ...ale nie mogłem sobie odpuścic tego "krakowskiego" mimo iż w sumie jest to malowanie powojenne i nie lubię tych sciętych skrzydeł... Plusem Revella jest cena - dałem na aukcji chyba z 45 złotych czyli ok. połowy ceny oryginału. Jedynym minusem jest pudełko... niestety Niemcy nie robią pudełek z wieczkiem tylko te "przelotowe" co niestety spowodowało zagubienie kilku części (pylony z bombkami). Sam model skleja się fajnie, kalki też niezłe - ogólnie duży plus. Pomalowałem go od spodu Model Masterem 2058, góra ModelMaster 2057 oraz niestety Pactra A116 (RAF Dark Green - kompletnie nie podoba mi się ten odcień w wykonaniu Pactry ale nie miałem innej Ciemnej Zieleni w domu). Kolory rozdzielane "plastelinką" UHU - po raz pierwszy spróbowałem tej metody i mi się spodobała . MSG pod spodem strasznie matowa wyszła i mimo potraktowaniu jej Sido nadal kalki się srebrzą :( Mam dwa pytanka bo speców od Spitków paru jest tu. -czy antena była "drutowa" ? bo nigdzie tego nie widzę z wyjątkiem kilku radzieckich spitów -czy wydechy mogą zostać w Burnt metal czy muszę je pordzewic? -no i czy pylony od bomb były odczepiane czy stałe? (czy moge bez nich zostawić model...) PS. Uprzedzając pytania powiem, ze kolorystykę podwozia wzorowałem na Spitku którego sam widziałem w muzeum czyli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Bardzo podoba mi się ta,,Krakowianka".Nic przy niej bym nie zmieniał. Moim zdaniem jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Bardzo mi się podoba Twój Spitfire, W kabince sporo wyposażenia, czy to wszystko wewnątrz to zestawowe? Gratuluję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Tak, cały zestaw jest "spudła" - nawet kaleczkowe pasy nieźle wygladają.... szkoda, ze taka ponura aura bo nie mogę jaśniejszych fotek zrobić... No ale tradycyjnie może to i lepiej to sie niektóre babole w cień skryły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Zrobiłem kiedyś takiego - mój pierwszy model z lepszego zestawu zrobiony jak na mnie wtedy "na bogato" Dokładnie w tym malowaniu. Model przyjemny bardzo Ostatnio nawet myślałem nad tym, żeby zrobić jeszcze raz ten zestaw ale jako IX. Twój modelik jest jak trzeba, widzę też, że wyciąłeś drzwiczki. Brakuje mi jeszcze u Ciebie paru obić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Tak, widziałem Twojego. Między innymi dlatego mój przesunął się ze środka kolejki na początek i go złozyłem. Tylko ja już przypilnowałem dziur w które trzeba wkleić działka w tej wersji (ciekawy jestem czemu tak to sobie pokonstruowali?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi