Skalpel Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 (edytowane) Witam,jak koledzy prosili o relację to mają,na razie mało zrobiłem,dopiero pierwszy punkt i malowanie do poprawy bo zapomniałem zmatowić powierzchni i się zaczyna odskakiwanie farby no cóż to pierwszy malowany model.Na pewno w mojej relacji znajdziecie wiele pytań,w tym bardzo głupich.Znajdziecie też zdjęcia mojej pracowni Ps:Proszę o wyrozumiałość i nie bić za zdjęcia,jak kolegę poproszę to może da mi kamerę. Edytowane 10 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Zdjęcia rób na jednolitym tle. Jak narazie to tylko zapamientałem pudełko do butach adike. W tytule podawaj skale i producenta zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Ok,na razie to zdjęcia próbne bo jeszcze schło.Jak wyschnie do będę robił na białym papierze.Pudełko po butach to narzędnik (śmieszny prawda). Nie wiem skąd wiedziałeś że to adike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Nie wiem skąd wiedziałeś że to adike Question Na drugim zdjęciu widać Powodzenia z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Pierwszy post podnoszący mnie na duchu.Nie przyjrzałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Pomocy,nałożyłem zbyt dużo warstw farby na pasek klinowy,było brzydko a więc wrzuciłem do rozpuszczalnika uniwersalnego który nie działał na poprzednie modele,pasek się rozpuścił a ja rycze i szlocham,ma może ktoś sposób jak zrobić samemu.Zacząłem sklejać małe części plastiku które wyciąłem w odpowiedniej formie ale to chyba nie najlepszy pomysł. Ps: sory za DoublePosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCIONd Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Ten pasek mógłbyś zrobić z czarnych nitek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Wielkie dzięki,ale cały mechanizm się rozpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Po kupić okrągłe profile rożnej średnicy i poodcinać końcówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Zrobiłem po swojemu i z plastiku (po opakowaniu po grze)wyciąłem cały mechanizm,jutro wyślę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Fajny pokój i biurko Czekam na zdjęcia części i modelu Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Witam. Od czasu kiedy kupiłem model minęło kilka miesięcy kiedy skończyły się ferie zimowe tworzenie modelu stanęło.W tym miesiącu postanowiłem do niego wrócić.Zdjęcia które będę zamieszczać teraz będą lepszej jakości (kupiłem aparat) i w lepszym oświetleniu.Praca trochę ruszyła więc za chwile wstawiam zdjęcia.Pisać co nie pasuje to to zmienię (nie będę się buntował).Mors wielkie dzięki.Pasek klinowy zrobiony i wklejony,podwozie prawie skończone.Swoją nieobecność na forum usprawiedliwiam szkołą (strasznie dużo nauki i zero czasu).Miało być krótko a wyszło wypracowanie. PS:z tymi zdjęciami paska to sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 No to czekamy Następnym razem lepiej pytaj zanim coś zrobisz, wystarczyło wrzucić tą część do kreta i było by dobrze. Nie rozumiem dlaczego tłumaczysz brak czasu na model szkołą najpierw robi się lekcje a później do wieczora przy modelu się dłubie i praca jakoś idzie pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Dziękuje ci Przemku wiem źle zrobiłem ale na inne modele ten rozpuszczalnik nie działał (moja wina) będę się was teraz o wszystko pytał.Wiesz lekcje to się robi a potem do wieczora jest nauka,ale zbliżają się wakacje i nie trzeba się uczyć. PS:Wybaczcie ale w aparacie siadły baterie i trzeba naładować,dlatego tylko jedno zdjęcie.Reszta jutro. PS2:Może mi podpowiecie jak pomalować te szczeliny między kratką bo trochę tam srebrnej farbki. Edytowane 14 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Wybaczcie ale w aparacie siadły baterie i trzeba naładować,dlatego tylko jedno zdjęcie.Reszta jutro. Mam nadzieje że już w normalnych wymiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 To miniaturka wystarczy kliknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 PS2:Może mi podpowiecie jak pomalować te szczeliny między kratką bo trochę tam srebrnej farbki. Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, to pewnie na czarno, to ma być chyba klatka bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Tak dobrze mnie zrozumiałeś.Rurki są pomalowane tylko za rurkami jest jakiś plastik czy coś i tam pędzlem ciężko dobrze pomalować na czarno bo brudzi srebrne rurki i tak na zmianę.Może jest jakiś precyzyjniejszy sposób ? Całość to właśnie klatka bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Może jest jakiś precyzyjniejszy sposób ? Spróbuj rozcieńczoną farbą zapuścić wewnątrz, wtedy farba podejdzie Ci ładnie pod brzegi, a wtedy sam środek łatwo będzie pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Dobry pomysł,jutro spróbuję i zrobię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 obiecane fotki.Mówcie co zmienić bo wklejam drugą kratkę PS: sory że post pod postem ale nie mogłem zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Trochę lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Zaznaczyłem Ci miejsca gdzie jeszcze trzeba będzie podmalować; czerwone na czarno, zielone na srebrno. Całość ogólnie jakoś strasznie się błyszczy, wydaje mi się że za szybko srebrnym pomalowałeś i się farba wymieszała dlatego tak błyszczy, najlepiej popraw jeszcze raz w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Ok,właśnie poprawiam.Zauważyłem że muszę jeszcze szpachlować bo między klatką a podwoziem jest szczelina.ok 13:00-14:00 będą zdjęcia. EDIT:zdjęcia jest lepiej ale będę zmuszony kupić kilka farb matowych bo czarny się strasznie błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi