p_bladek Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Witam przedstawiam kolejny swój modelik ze znanej wszystkim tematyki Kleił sie łatwo, nawet przyjemnie. Koszmarem były pożółkłe kalki. Walka z nakładaniem trwała prawie 4 dni. Na nie wszystkich udało mi sie usunąć pożółkły nalot. Ciekawostka dla mnie jest to że SOL ich wogóle nie rusza poza krawedziami które sie marszczą, dlatego zrezygnowałem z niego i stara swoją metodą nacinałem kalki w liniach podziału. Efekt mnie jako mnie nawet sie podoba. W modelu dałem ciała z dwoma rzeczami merytorycznymi ale juz musi tak zostać :( zobaczymy czy znajdziecie. Zapraszam do komentowania. Komentujcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 No to ja bede Pierwszy. Model jest wrecz przepiekny. Zresztą jak cała reszta twoich modeli Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Bardzo ładne wykonanie ,podoba mi się ten model i szkoda że jest dość trudno dostępny bo też bym sobie takiego skleił Powiedz mi jakiej farbki użyłeś na górne powierzchnie i jakim lakierem bezbarwnym verniksowałeś całość . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Górne powierzchnie to u mnie standardowo Pactra a43 po sido i brudzeniu ciemnieje do odpowiedniego poziomu. Na całośc poszedł Clear Matt tez Pactry. Dzieki i pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Dodatkowo ciemnoszary wash, który za bardzo chyba nie kontrstuje. Zapraszam do dalszej oceny. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Piękny model, pięknie wykonany Bardzo mi się podoba. Widać, że dużo pracy włożyłeś w nakładanie i docinanie kalek. Jak ciąłeś gwiazdę – cyrklem? Bardzo ładnie wyszedł wash – nie wiem czy jakość wyprasek – czy to po prostu ręka mistrza Kolor jest OK, mniej za to podoba mi się preshading. Drobne elementy, takie jak sondy lub anteny bardzo ładnie pomalowane. Czy owiewka była już tak ładnie pocieniowana, czy ty ja tak pomalowałeś? Poważnym niedopatrzeniem jest ilość czarnych pasków na haku hamowniczym; jest 8 a powinno być 10 (chyba). Ogólnie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Model wykonany całkiem przyzwoicie. Dużo detali i szczegułów. Farba położona bezbłenie (niema gluta:P) tylko zastanawia mnie jak wypełniałes te szczeliny. Rozcienczonym czarnym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Hello. - Jak ciąłeś gwiazdę – cyrklem? meczyłem sie z reki cóż myslenie nie boli - Czy owiewka była już tak ładnie pocieniowana, czy ty ja tak pomalowałeś? była już pocieniowana, ERTL daje taka zestawowo - Poważnym niedopatrzeniem jest ilość czarnych pasków na haku hamowniczym; jest 8 a powinno być 10 (chyba). Mówiłem że nie jest idealnie strzeliłem babola powinien byc czarny w białe paski a jest biały w czarne Model wykonany całkiem przyzwoicie. Dużo detali i szczegułów. Farba położona bezbłenie (niema gluta:P) tylko zastanawia mnie jak wypełniałes te szczeliny. Rozcienczonym czarnym ??? To co opisujesz to WASH, wszystko o tym znajdziesz na forum. Ja zastosowałem tutaj farbę biała i czrną w rezultacie z mieszania wyszła szara rozcieńczona z wodą, wpuszczałem w linie i patyczkiem do uszu usuwałem nadmiar. Pozdrawiam i czekam na komenty. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi