Gerd Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Jak przystało na zakończenie warsztatu -galeria: viewtopic.php?t=17107&highlight= Pierwowzór…: …i kopia ASV M1117 Guardian (z zestawu: Trumpeter 01541, figurki Trumpeter 00424 ) ….i to by było na tyle. Dziękuję za pomoc w budowie wszystkim, którzy zaglądali do warsztatu. Zapraszam do oglądania i komentowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Świetny. Najlepsze są zdjęcia od przodu, na których widać napis i wojaków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Mogłeś coś wrzucić zeby przełamało monotonny kolor, może płachtę dla lotnictwa ? Powiedz jak zrobiłeś taką ziemię ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 28, 2010 Author Share Posted March 28, 2010 Powiedz jak zrobiłeś taką ziemię ? użyłem takiej glinki samoutwardzalnej (ze sklepu dla plastyków -10zł za pół kilo), fajna bo nie brudzi, nie trzeba suszyć w piecu, łatwo się układa i łatwo pokrywa farbą. Do tego dodałm trochę posypki udającej kamyki (sklep dla kojekowów) i akryle "z pędzla". Przy odrobinie fantazji wychodzi coś w tym guście: Można też zwykłym gipsem budowlanym ale ta pasta wolniej schnie. Jest czas na korekty. Reszta leży w paczce dłuższy czas i czeka na kolejną okazję. Szczelnie zamknięta -nie wysycha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Dzięki, będę musiał się przejść i kupić bo metoda wydaje się ciekawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Od samego początku nie leżały mi zdjęcia z galerii, więc kotlecik się odgrzał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Fajnie to wygląda ! Figurki od Trumpetera ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Niestety, tak. Ten zestaw to ordynarna lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Niestety figurki od Trumpka są tragiczne ( próbowałem z Rosjanami ) . Jeszcze pojedynczo da się coś zrobić ale w zestawie :( . Moi po przeskalowaniu mieli max 163 cm wzrostu, nie wiem jak reszta ich produktów? Ale przyznać muszę ze pomalowani są zacnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts