Gerd Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Jak przystało na zakończenie warsztatu -galeria: viewtopic.php?t=17107&highlight= Pierwowzór…: …i kopia ASV M1117 Guardian (z zestawu: Trumpeter 01541, figurki Trumpeter 00424 ) ….i to by było na tyle. Dziękuję za pomoc w budowie wszystkim, którzy zaglądali do warsztatu. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Świetny. Najlepsze są zdjęcia od przodu, na których widać napis i wojaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Mogłeś coś wrzucić zeby przełamało monotonny kolor, może płachtę dla lotnictwa ? Powiedz jak zrobiłeś taką ziemię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Powiedz jak zrobiłeś taką ziemię ? użyłem takiej glinki samoutwardzalnej (ze sklepu dla plastyków -10zł za pół kilo), fajna bo nie brudzi, nie trzeba suszyć w piecu, łatwo się układa i łatwo pokrywa farbą. Do tego dodałm trochę posypki udającej kamyki (sklep dla kojekowów) i akryle "z pędzla". Przy odrobinie fantazji wychodzi coś w tym guście: Można też zwykłym gipsem budowlanym ale ta pasta wolniej schnie. Jest czas na korekty. Reszta leży w paczce dłuższy czas i czeka na kolejną okazję. Szczelnie zamknięta -nie wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Dzięki, będę musiał się przejść i kupić bo metoda wydaje się ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Od samego początku nie leżały mi zdjęcia z galerii, więc kotlecik się odgrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Fajnie to wygląda ! Figurki od Trumpetera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Niestety, tak. Ten zestaw to ordynarna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Niestety figurki od Trumpka są tragiczne ( próbowałem z Rosjanami ) . Jeszcze pojedynczo da się coś zrobić ale w zestawie :( . Moi po przeskalowaniu mieli max 163 cm wzrostu, nie wiem jak reszta ich produktów? Ale przyznać muszę ze pomalowani są zacnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi