Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Fotki URALA 375D w skali 1\72. O proszę tutaj :

th_ural.jpg th_ural2.jpg th_ural3.jpg

Jakieś graty na pace:

th_ural4.jpg th_ural5.jpg

Fotki ze skóśki:

th_ural6.jpg th_ural7.jpg

Przy okazji międzylądowania zabytkowego Starfightera, była okazja do wspólnej fotki:

th_ural104.jpg

Napisano

Oj, z tego co pamiętam to nie jest Twoja ulubiona skala Pawle

Ale URALik fajny (ja własnie walczę z URALem 3240)

Napisano

modelik fajowy! świetnie pomalowany i pobrudzony troche dziwny ładunek na pace w postaci osłony do panzera IV i osłony wentylatora od Panthery (zgadłem?), ale może ktoś znalazł i na złom wiezie model naprawde pierwsza klasa!

P.s. fajnista podstawka! z czego zrobiona?

pozdrawiam

Napisano

No nie! Nie pozwoliłeś nam kibicować przy budowie...

Po pierwsze gratuluję znalezienia kleju, który to trzyma w kupie...

Widzę tu trochę inwencji własnej, a może się mylę? Czy coś tu sprawia specjalne trudności - mój leży niedokończony... Napisz też proszę kilka słów na temat zastosowanych farb - kolor główny i czym pocieniowany.

Model, dla mnie po prostu bomba.

Oglądam sobie fotki jedna za drugą i z powrotem.

Swoją drogą, to chyba najlepszy gruzowik ICM-u jaki wychodzi prosto z pudła.

Napisano
Po pierwsze gratuluję znalezienia kleju, który to trzyma w kupie...

Widzę tu trochę inwencji własnej, a może się mylę? Czy coś tu sprawia specjalne trudności

Kleiłem klejem do modeli. Używam revella z igiełką. Modelik składał się ładnie. Wypraski czyste bez wypływek i przesunięć. Mój nie był z ICM tylko z innej firmy. Teraz ICM go pewnie pakuje. Pomalowałem PACTRĄ Aniepamiętam. Coś blisko A32. Graty na pace to faktycznie poniemieckie odpadki Teraz chyba znowu dłubnę maluszka w 1\72 co ?

Napisano
No nie! Nie pozwoliłeś nam kibicować przy budowie...

Kajam się.

Pudełeczko

th_ural375d.jpg

Kabinka

th_kabinka.jpg th_kabinka2.jpg

Paka

th_paka.jpg

Próbny montażyk

th_test2.jpg th_test.jpg th_test3.jpg

Uzbrojona "Suczka" pilnuje autka

th_uralisu.jpg

Pierwsze malowanko

th_ramki-1.jpg

Tuningowany wydech

th_wydech.jpg

Rupiecie

th_graty.jpg

Pierwszy brudzing i przeciering pigmentami

th_ural1.jpg th_ural3.jpg

Napisano

Mała uwaga: przednia szyba powinna być dodatkowo dzielona po bokach (no chyba, że tego nie dostrzegłem, ale starałem sie przyjrzeć uważnie). Z tego co przestudiowałem Urale, takie rozwiązanie jest we wszystkich.

(fotka zapożyczona z działu 1:1, ale jest to też dobrze zobrazowane na pudle)

8ffc4e3849876439.jpg

Napisano

Z tego co widzę Pawle to robiłeś zestaw wypuszczony jeszcze pod szyldem ZV (ZW). Z tego co się orientuję jest to praojciec produktów ICM. Instrukcja jest inna w obu zestawach z tego co widzę, czy dysponujesz jakimś dobrym skanem tejże i mógłbyś wystawić (np. lepszym niż ten na Polskiej Witrynie Modelarskiej)?

Z takich rzeczy odnośnie modelu, to ew. mogłeś jeszcze popracować przy burtach - usunąłeś nadstawki z desek lecz pozostały ich mocowania na bokach paki. Ale to nieważne, mi nie przeszkadza, bo jak pisałem Ural pierwsza klasa.

Napisano

A ja sie jeszcze czepnę Pawle... Wypustki na błotnikach z przodu, które zamalowałeś, to oczywiscie migacze