sebasSS Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam na tym forum jestem całkiem od niedawna i chciałbym zaprezentować wam moją pierwszą dioramę diorama przedstawia niemiecki wóz radiowy oczywiście w skali 1:72 modele sklejam od 3 lat ale z bardzo długimi przerwami nigdy wcześniej nie robiłem dioramy tak więc oceniajcie jestem otwarty na jakiekolwiek uwagi z waszej strony Jakość fotek nie jest chyba bardzo zła ale mogły by być lepsze chyba p.s sorry za tło w przyszłości będzie inne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebasSS Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 co wy nie komentujecie całkowicie się wam nie podoba czy co czekam na komentarze na temat tej dioramy pliss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 całkowicie się wam nie podoba czy co Co do wykonania nie będę się wypowiadał, wystarczy żebyś przejrzał na tym forum prace mistrzów od 72-ki, a będziesz wiedział czy powinieneś być zadowolony ze swojej pracy. Mam tylko małą uwagę co do poprawności merytorycznej pracy, a w zasadzie pytanie: Co robi pojazd z początku wojny w zrujnowanych Niemczech ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Co ma przedstawiać ta diorama? Zrujnowane Niemcy w roku 1940 (bo z tego okresu jest ten pojazd)? Raczej takich zniszczeń nie można by się spodziewać na terenie Niemiec w czasie gdy padały kolejne europejskie kraje. Tym bardziej, że oznaczenie raczej też nie bardzo. I wywal ten kamień. Wygląda jak meteoryt, bo jego obecności raczej nie da się inaczej wytłumaczyć w mieście. Ruiny z kawałka gipsu mazianego ołówkiem też walorów nie poprawiają. Model generalnie pomalowany słabo. Raczej zalany farbą niż pomalowany. Zdjęcia, wbrew tego co sam o nich myślisz (jakie to szczęście samemu sobie móc wystawiać recenzje) też są słabe. PS. Zmień podpis bo jest chamski, a przede wszystkim jest napisany nie po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Zrujnowane Niemcy 1940? Czy to nie przypadkiem dział S-F? Nie myślałeś, żeby najpierw poćwiczyć sklejanie i malowanie a dopiero później brać się za dioramy? Model odłóż na półkę. Pośmiejesz się z niego za kilka lat. PS. Zmień podpis bo jest chamski, a przede wszystkim jest napisany nie po polsku. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi