Skocz do zawartości

Pierwsza Diorama Sd.Kfz. 232 6 rad Gdzieś w Niemczech!

sebasSS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na tym forum jestem całkiem od niedawna i chciałbym zaprezentować wam moją pierwszą dioramę diorama przedstawia niemiecki wóz radiowy oczywiście w skali 1:72 modele sklejam od 3 lat ale z bardzo długimi przerwami nigdy wcześniej nie robiłem dioramy tak więc oceniajcie jestem otwarty na jakiekolwiek uwagi z waszej strony

DSC03957.JPG

DSC03958.JPG

DSC03959.JPG

DSC03960.JPG

DSC03961.JPG

DSC03963.JPG

Jakość fotek nie jest chyba bardzo zła ale mogły by być lepsze chyba

p.s sorry za tło w przyszłości będzie inne:)

całkowicie się wam nie podoba czy co

Co do wykonania nie będę się wypowiadał, wystarczy żebyś przejrzał na tym forum prace mistrzów od 72-ki, a będziesz wiedział czy powinieneś być zadowolony ze swojej pracy.

Mam tylko małą uwagę co do poprawności merytorycznej pracy, a w zasadzie pytanie:

Co robi pojazd z początku wojny w zrujnowanych Niemczech ?

Pzdr

Co ma przedstawiać ta diorama? Zrujnowane Niemcy w roku 1940 (bo z tego okresu jest ten pojazd)? Raczej takich zniszczeń nie można by się spodziewać na terenie Niemiec w czasie gdy padały kolejne europejskie kraje. Tym bardziej, że oznaczenie raczej też nie bardzo. I wywal ten kamień. Wygląda jak meteoryt, bo jego obecności raczej nie da się inaczej wytłumaczyć w mieście. Ruiny z kawałka gipsu mazianego ołówkiem też walorów nie poprawiają.

Model generalnie pomalowany słabo. Raczej zalany farbą niż pomalowany.

Zdjęcia, wbrew tego co sam o nich myślisz (jakie to szczęście samemu sobie móc wystawiać recenzje) też są słabe.

PS. Zmień podpis bo jest chamski, a przede wszystkim jest napisany nie po polsku.

Zrujnowane Niemcy 1940? Czy to nie przypadkiem dział S-F?

Nie myślałeś, żeby najpierw poćwiczyć sklejanie i malowanie a dopiero później brać się za dioramy? Model odłóż na półkę. Pośmiejesz się z niego za kilka lat.

PS. Zmień podpis bo jest chamski, a przede wszystkim jest napisany nie po polsku.

Zgadzam się.