zmorka Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) Witam serdecznie, mam juz drugi model (moje marzenie) , będzie troszkę inaczej niż w pudełku, chcę zrobić replike tego co miałem , szukam jakis fajnych kół skala 1/24 szukam w szczególności OZ lub Sparco Cromodory (białe), szukam kogoś kto wykona mi tablice rejestracyjną tzn kalki (nie mam pojęcia jak się to robi więc wolę zapłacić za ładnie zrobione "blachy"), powiem tak Fujimi a poprzedni Heller - niebo a ziemia , wykonanie kosmos na plus oczywiście dla Fujimi, orobiłem takie pierwsze przymiarki ale za zrobienie wezme sie po powrocie ze szpitala, skalpel będzie teraz uzyty na moim ciele , zdjecia za chwilke Marcin, dzieki Edytowane 1 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Marca 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Marca 2010 za zrobienie wezme sie po powrocie ze szpitala, skalpel będzie teraz uzyty na moim cieleŻyczę szybkiego powrotu sił modelarskich i z ciekawością oczekiwać będę relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Myśle że tablice możesz wdrukować na zwykłym papierze. Czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 hmm... tak się zastanawiam, czy to do tego projektu pytałeś o kolor lakieru? Fajny Micrus się zapowiada, będę śledził. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Dokładnie spoxx2006 mam nadzieje,że będzie pasował to jest moja była parełka, miałem na dojazdy do pracy, bardzo wdzieczne autko, zwłaszcza ta wersja SuperS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Śmieszne autko . Ale podobno niezawodne. Będziesz go jakoś waloryzował tzn. otwierane drzwi, maska? Bo chyba w zestawie nie ma silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Z tym otwieraniem drzwi to świetna sprawa, ale póki co za "cienki" jestem w te klocki, wiec nie bede ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Co do tablic, oto zapodaje magiczny link http://www.autobaza.pl/tablice-rejestracyjne Wpisujesz numer jaki Ci pasuje (aby był jakiś realny, zgodny z rzeczywistymi), klikasz "dalej" i robisz zrzut ekranu. Później obróbka w paincie, druk i gotowe Można dać do laminacji, ale nie wiem czy takie małe coś zechcą laminować i czy po zalaniu nie będzie za grube (względem innych wymiarów). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Bardzo dziekuje madon , już skorzystałem z Twojego linku, bardzo pomocny, wprawdzie mam zakaz siadania ale cóż .... , lekarz sobie ja sobie , nie mogłem oprzeć się pokusie, poszedłem tropem mojego guru wuena i pomalowałem autko wg jego wskazówek, obecnie schnie, ale i tak nie mam pojęcia jak i czym go teraz polerować , tak to wygląda, teraz może cały tydzień schnąć podczas mojej nieobecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Czyli będzie czerwona? Podejrzewam, że najlepsze do polerki są pasty Tamiya. Choć ja używam innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Kurcze, ona nie jest czerwona :( , takie światło , farbka to dark red i tak tez wygląda, nie wiem czemu na fotce czerwień aż bije po oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Może lampa błyskowa, albo światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Kolego możesz mi powiedzieć gdzie kpić takie cudo?? Moja dziewczyna posiada właśnie taką Kicie i chętnie by zdziałała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Miałem ich kilka sztuk Timi , szkoda że tak poźno , została mi tylko ta jedna jedyna, której za skarby nie sprzedam, zamawiałem ja na : http://www.1999.co.jp/eng/10030069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Sam ją sprowadzałeś czy przez jakiś sklep ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Dzięki, ważne że dostępna jest w razie czego. Tylko kurde 5-cio drzwiowa by się zdała ta Micra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Dzięki, ważne że dostępna jest w razie czego.Tylko kurde 5-cio drzwiowa by się zdała ta Micra Mogę "załatwić" następujące modele: Ceny - 80, 80 i 75 zł z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Ja sprowadzałem sam, ale to co proponuje nasz kolega wuen to jest bardzo kusząca oferta, a i sam wuen to także porządny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Powiem tak, za wszystkie rzeczy zapłacisz karta - porady wuena bezcenne , położyłem lakierek metoda naszego kolegi, sam jestem zadowolony, a polerka zrobi swoje póki co schnie, krytyka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Może to tylko tak na zdjeciach wygląda, ale farba sprawia wrażenie jak byś pomalował tłustą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Ostatnio wracając ze szkoły widziałem taką micrę tylko że w bardzo jaskrawo zielonym kolorze. Nie wiem czy to był orginalny lakier ale bardzo mi się podobał. Taki kolor jak ma twój model jest moim ulubionym zaraz bo srebrnym metaliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Jest elegancko, szykuje się ciekawy model. Czekam dalszych postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Witam po przerwie , w związku z tym,że poprzedni lakier nie był zadowalający poszedłem wg wskazówek naszego kolegi wuena i zrobiłem nowy lakier, ale w trakcie kąpieli dotowych pękł mi dach nad szybą i musiałem podkleić całą "podsufitke cienkim pilistyrenem, poszpachlowałem, szlifowałem itd, aż dotarłem do nowego lakieru, może teraz bedzie lepiej No i teraz biję się z myślami jak ruszyć i czym , żeby nie zwalić linii podziału Są jeszcze widoczne resztki z pasty polerskiej, ale małymi kroczkami je zmywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Hmm, cosik źle poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 No i teraz biję się z myślami jak ruszyć i czym , żeby nie zwalić linii podziału Mr. Green Jak masz ładne i niezalane linie to czarna Vallejo powinna być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi