zmorka Posted June 5, 2010 Author Share Posted June 5, 2010 Lakier mi w tych dwóch miejscach odskoczył, nie wiem czego to może być wina, podkład Mr.Hobby farbka i rozcieńczalnik Mr.Color, bezbarwny też, próbowałem to zrobic wg wskazówek doświadczonego kolegi, no ale jakos mi nie wyszło. Czyli co malowanko raz jeszcze ? Jeśli tak to jak to się robi w Cleanluxie, bo DOT niszczy plastik ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Ja wiem czy jest sens się tym przejmować, wada nie jest aż taka duża, nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale chyba też aż tak bardzo tego nie widać. Najgorsze są jednak później te wyrzuty sumienia że "mogłem to przecież poprawić" więc jak uważasz, Ja bym tam zostawił. Tak właściwie to lakier perfekcyjnie wygląda, ładnie się błyszczy równo położony, linie jakim sposobem zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted June 5, 2010 Author Share Posted June 5, 2010 Jednak pójdzie do "drobnej" poprawki, jak u lakiernika, czyli same elementy tj. drzwi i błotnik. A wyrzuty miałbym ogromne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Pójdzie do poprawki, a w razie sprzedaży powiedzą że był bity A tak na poważnie to lakierek ładnie położony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 A te linie strasznie ciemne, tak ma być?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Osobiście radzę Cleanlux jest pewniejszy. Dot lub zmiękczyć plastik. Jeszcze jest kret ale tego ja osobiście nie próbowałem :( W Cleanluxie cześci leżały po kilka dni i plastik był nie naruszony a farba schodziłą po przeciągnięciu palcem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted June 5, 2010 Author Share Posted June 5, 2010 No więc właśnie, linie chyba za ciemne (będą szare vallejo), a co to tego cleanluxa to są jakieś "odmiany" , czy taki zwykły i nic nie kombinować tylko moczyć i ewentualnie jak długo ? Chyba,że uznam wyższość i poddam się bez walki i zrobię czarny lakier oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Nie ma żadnych odmian Cleanluxa. Ale działa on (przynajmniej mi) tylko na farbach akrylowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted June 6, 2010 Author Share Posted June 6, 2010 Dzięki Diesel fan za informację, mam tylko położone farbki Gunze , więc nie powinno być problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Powiem tak ja testowałem na humbrolach, pactrze, revellu i kilku spreyach marki spray i bez problemu idzie. Można rozcieńczać wodą, lecz wtedy na efekty trzeba czekać dłużej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted June 20, 2010 Author Share Posted June 20, 2010 Takie pytanie : czy te koła nie będą za duże ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek1981 Posted June 20, 2010 Share Posted June 20, 2010 Mi się podoba. Nie tan rocznik ale coż http://www.stockwatch.in/files/Nissan-Micra.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 Też myślę że są w porządku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 No no już nie takie kółeczko MIcra widziała TE-37 prezentują sie bardzo okazale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 A mi troszkę przeszkadzają te felgi, Micra wygląda na nich jak zabawka, a nie na porządny model, jakim będzie Ale nie są złe, rażą mnie tylko trochę i nie będę się o nie złościł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 Rabbit666 jestem podobnego zdania lecz mi się wydaje że są strasznie "ciężkie" do tego autka może dlatego robią takei wrażenie. przydały by się jakieś delikatniejsze felgi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted September 5, 2010 Author Share Posted September 5, 2010 Czy takie zestawienie kolorów jest Ok, czy lepiej cała w czerni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo89 Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Cała w czerni będzie lepiej wyglądać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Zdecydowanie cała w czerni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted September 5, 2010 Author Share Posted September 5, 2010 Dzięki, będzie czarna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Mam nadzieje, że warsztat wciąż działa;] Co do zestawienia kolorów to dokładam się do opinii, że cała czarna będzie ładniej się prezentować. Szkoda, że nie widzę innych zdjęć (nie otwierają mi się), ale ten lakierek na ostatnim wygląda świetnie. PZdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted February 27, 2011 Author Share Posted February 27, 2011 Właśnie dzisiaj ją odkurzyłem i postanowiłem, że w międzyczasie robienia Yamahy podłubię przy micrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts