Flanker27 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Zamierzam zbudować model f 117 i Sr 71 oba czarne więc chciał bym psiknąć oba sprayem czarnym ze wzgędu na duże powierzchnie. Stąd pytanie jaki użyć? Wiem , że nitro samochodowy robi dziury, czy może być akryl samochodowy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 może być taki akryl,jak kiedyś ka-50 tak zrobiłem. ale nie lepiej użyć aerografu i normalnych farb? bo jak w domku to gdzie chcesz to popełnić? bo ja kamowa popełniałem w garażu. i te modele to jak mniemam w skali 1:72?to aż znów nie są tak duże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marti_nez Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Rozejrzyj się za Tamiyą. Osobiście ich nie używałem, ale są dosyć popularne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 ale są dosyć popularne I drogie ;] chcesz tanie i chyba dobre rozwiązanie? Lakiery firmy motip, firma robi dobre akrylowe lakiery tanie, i wszechobecne, wielu cywilniaków je stosuje, a i efekty są dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Jeżeli chcesz spraya koniecznie, to nie polecam Motipa. Dlaczego? Ano dlatego, że na Sr-71 czy F117 jest lakier półmat, a nie taki fest mat jak z motipa. Lepiej iść do mieszalni lakierów samochodowych i poprosić o najzwyklejsza czarną bazę nabitą w spraya. Będzie miała idealny połysk. No i tak jak koledzy radzili najlepiej by było jednak z aerografu to pomalować, chyba, że nei dysponujesz, to rzeczywiście spray Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Wszystko fajnie, ale te samoloty miały oznakowania - chcecie kłaść kalki na matową powierzchnię Moim zdaniem lepiej kupić farbę o fakturze błyszczącej - odpada konieczność nakładania błyszczącego lakieru pod kalki . PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Poniekąd masz rację. Tak czy siak na koniec wypadałoby pół matem przelecieć model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flanker27 Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 Dzięki bardzo za rady, więc może położyć spray matowy na to sido kalki i na koniec psiknąć lakierem półmat? Ano dlatego, że na Sr-71 czy F117 jest lakier półmat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts