Flanker27 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Zamierzam zbudować model f 117 i Sr 71 oba czarne więc chciał bym psiknąć oba sprayem czarnym ze wzgędu na duże powierzchnie. Stąd pytanie jaki użyć? Wiem , że nitro samochodowy robi dziury, czy może być akryl samochodowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 może być taki akryl,jak kiedyś ka-50 tak zrobiłem. ale nie lepiej użyć aerografu i normalnych farb? bo jak w domku to gdzie chcesz to popełnić? bo ja kamowa popełniałem w garażu. i te modele to jak mniemam w skali 1:72?to aż znów nie są tak duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Rozejrzyj się za Tamiyą. Osobiście ich nie używałem, ale są dosyć popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 ale są dosyć popularne I drogie ;] chcesz tanie i chyba dobre rozwiązanie? Lakiery firmy motip, firma robi dobre akrylowe lakiery tanie, i wszechobecne, wielu cywilniaków je stosuje, a i efekty są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Jeżeli chcesz spraya koniecznie, to nie polecam Motipa. Dlaczego? Ano dlatego, że na Sr-71 czy F117 jest lakier półmat, a nie taki fest mat jak z motipa. Lepiej iść do mieszalni lakierów samochodowych i poprosić o najzwyklejsza czarną bazę nabitą w spraya. Będzie miała idealny połysk. No i tak jak koledzy radzili najlepiej by było jednak z aerografu to pomalować, chyba, że nei dysponujesz, to rzeczywiście spray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Wszystko fajnie, ale te samoloty miały oznakowania - chcecie kłaść kalki na matową powierzchnię Moim zdaniem lepiej kupić farbę o fakturze błyszczącej - odpada konieczność nakładania błyszczącego lakieru pod kalki . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Poniekąd masz rację. Tak czy siak na koniec wypadałoby pół matem przelecieć model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker27 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Dzięki bardzo za rady, więc może położyć spray matowy na to sido kalki i na koniec psiknąć lakierem półmat? Ano dlatego, że na Sr-71 czy F117 jest lakier półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi