heavy1123 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Witam, W końcu skończyłem swój drugi model (a pierwszy pasażerski samolot) - A380. Samolot sklejało się i malowało całkiem przyjemnie, prawie wszystkie elementy pasowały do siebie. Warsztat można obejrzeć tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=17154&postdays=0&postorder=asc&start=0. Wiem, że model ma parę wad, ale myślę, że wyszedł całkiem ok . Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam. Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Witam, samolot ogólnie ładny lecz razi parę rzeczy takich jak: pomarszczona kalkomania i farba, ślady po łączeniu połówek kadłuba i gdzie nie gdzie smugi po pędzlu. Na takie powierzchnie przydałby się aerograf lub spray, jednak duży plus dla ciebie za ukończenie modelu i wystawienie go w konkursie. Życzę powodzenia przy budowie kolejnych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 cparty95, dzięki Wszystko oprócz kadłuba było malowane pędzlem. Dopiero kadłub prysnąłem aerografem (pierwszy raz malowałem aerkiem). Co do kalkomanii, to rzeczywiście trochę mi się pomarszczyła . Natomiast łączenie kadłuba..., rzeczywiście zapomniałem zeszlifować. Ale mam nadzieję, że przy kolejnych modelach będzie coraz lepiej. Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Chyba nawet mój piąty model nie wyglądał tak dobrze a kilka pierwszych nawet nie było malowanych Niedociągnięcia są po to by przy następnym modelu zrobić to lepiej Gratuluję ukończenia modelu i życzę by następne były tylko coraz ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Jak na Twój drugi model to doskonale. Ważne, że sam zauważasz swoje błędy, jeżeli w następnych modelach nie będziesz ich powtarzał niedługo osiągniesz wysoki poziom. Wspaniała maszyna gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi