heavy1123 Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Witam, W końcu skończyłem swój drugi model (a pierwszy pasażerski samolot) - A380. Samolot sklejało się i malowało całkiem przyjemnie, prawie wszystkie elementy pasowały do siebie. Warsztat można obejrzeć tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=17154&postdays=0&postorder=asc&start=0. Wiem, że model ma parę wad, ale myślę, że wyszedł całkiem ok . Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam. Filip Cytuj
cparty95 Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Witam, samolot ogólnie ładny lecz razi parę rzeczy takich jak: pomarszczona kalkomania i farba, ślady po łączeniu połówek kadłuba i gdzie nie gdzie smugi po pędzlu. Na takie powierzchnie przydałby się aerograf lub spray, jednak duży plus dla ciebie za ukończenie modelu i wystawienie go w konkursie. Życzę powodzenia przy budowie kolejnych modeli. Cytuj
heavy1123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Napisano 6 Marca 2010 cparty95, dzięki Wszystko oprócz kadłuba było malowane pędzlem. Dopiero kadłub prysnąłem aerografem (pierwszy raz malowałem aerkiem). Co do kalkomanii, to rzeczywiście trochę mi się pomarszczyła . Natomiast łączenie kadłuba..., rzeczywiście zapomniałem zeszlifować. Ale mam nadzieję, że przy kolejnych modelach będzie coraz lepiej. Pzdr, Filip Cytuj
Sławko Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Chyba nawet mój piąty model nie wyglądał tak dobrze a kilka pierwszych nawet nie było malowanych Niedociągnięcia są po to by przy następnym modelu zrobić to lepiej Gratuluję ukończenia modelu i życzę by następne były tylko coraz ładniejsze Cytuj
ksiadz Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Jak na Twój drugi model to doskonale. Ważne, że sam zauważasz swoje błędy, jeżeli w następnych modelach nie będziesz ich powtarzał niedługo osiągniesz wysoki poziom. Wspaniała maszyna gratulacje Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi