WARECKI Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Witam . Rozpoczynam budowę nowego pojazdu. Jest to samobieżne działo przeciwlotnicze MGMC M-16 z Dragona . W pudle jest 11 ramek plus 2 z figurkami i blaszka z częściami fototrawionymi. Na pewno nie obejdzie się małych przeróbek Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 M16 to jeden z moich ulubionych pojazdów, miałem okazję widzieć prawdziwego na własne oczy i powiem że robi wrażenie Masz we mnie kibica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 7, 2010 Author Share Posted March 7, 2010 Na IX zlocie w B-B ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Nie, D-Day Hell 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 czekam na rozpoczęcie prac . Bardzo ładnie wykonany model tego pojazdu jest w Super Modelu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Możesz pokazać ramke z figurkami ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 Możesz pokazać ramke z figurkami ? mogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 czekam na rozpoczęcie prac .Bardzo ładnie wykonany model tego pojazdu jest w Super Modelu . Witam! Obejrzałem opisany model - to TAMIYA ale wykonanie imponujące jest na czym się wzorować ! Zakupiłem nowe lufy , antenkę + podstawę (RBmodel) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 To zaczynaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Witam ! Prace postępują powoli ale systematycznie ; Pozdrawiam i walczę dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 Witam! Ciąg dalszy prac nad pojazdem: Model praktycznie na ukończeniu, troszkę podrasowany częściami z RB Model. Jeszcze silnik (jak ktoś ma zdjęcia i je udostępnił to będę uszczęśliwiony), amunicja i może figurki , potem malowanie podkładem.... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Witam Jeszcze silnik (jak ktoś ma zdjęcia i je udostępnił to będę uszczęśliwiony), Tak na szybko. viewtopic.php?t=12418&start=90 http://www.toadmanstankpictures.com/m16_02.htm Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 Witam! Dzięki bigmodel za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted March 27, 2010 Author Share Posted March 27, 2010 Witam ! Tak jak pisałem silnik jest do zrobienia . Tak wyglądał; dzięki pomocy kolegi ''bigmodela '' i kilku zdjęciom popełniłem takie postępy ; niewiele ale zawsze coś ! Zastanawiam czy coś jeszcze nie wymienić/dorobić Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Oj ładnie kolego i szybko dobrze że żeś zwaloryzował pukawki są cacy , reszta też . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted April 2, 2010 Author Share Posted April 2, 2010 Witam! Już miałem malować podkładem ale ....czy ma któryś z kolegów zdjęcie/rysunek radiostacji? Antenę mam ładną a radio takie niezwaloryzowane Dostępne strony i fotografię nie pokazują tego elementu Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Witam .czy ma któryś z kolegów zdjęcie/rysunek radiostacji? Oto zdjęcie radiostacji SCR 508 z M16. Zdjęcie pochodzi z CD - Toadman's M16 MGMC Photo Detail Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 WARECKIRównież wiernie kibicuję ja niedługo będę się zabierał za podobną maszynkę, figurki będą Ci potrzebne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 Witam! Dzięki kolego "bigmodel" . Jesteś niezastąpiony !!! Zdjęcie niezwykle pomocne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 figurki będą Ci potrzebne? Operator/strzelec na 100% nie, a kierowca jest w fazie sklejania ( tylko nogi ) Mam co do niego plany , ale odległe..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 a kierowca jest w fazie sklejania ( tylko nogi Laughing ) Mam co do niego plany , ale odległe..... Ech... Kierowca też by mi się przydał ;) ale chyba kupie sobie zestaw miniart-u,tak w ogóle jak prace idą? PS. a propos wie ktoś, czy są dostępne figurki Amerykanów,(w mundurach piechoty) które są w pozach strzelających z M2, i lub z M1919? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 PS. a propos wie ktoś, czy są dostępne figurki Amerykanów,(w mundurach piechoty) które są w pozach strzelających z M2, i lub z M1919? Dragon 6198,6211, tak na szybko . tak w ogóle jak prace idą? Malowanie ,malowanie, malowanie wkrótce zamieszczę kilka zdjęć Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Witam! Przeróbki skończone , malowanie też : Jak na razie podkład, kamo ,sidolux , kalki . Brudzenie wkrótce .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Ładnie się prezentuje Tylko ładnie go pobrudź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARECKI Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 Witam! Skończony na 98% brudzenie w pierwszej fazie ,błyszczy się tylko na zdjęciach ale i tak na końcu prysnę matem czekam na sugestie Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts