Corsair Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Przedstawiam model zabawnie wyglądającego prototypu samolotu myśliwskiego DFW T28 Floh/Flea. Była to faktycznie pchła. Powstała w 1915 roku w zakładach Deutsche Flugzeugwerke GmbH w Leipzig, zaprojektowana przez inż. Hermana Dornera. Napędzana silnikiem Mercedes D.I 180 , długość 4.5 m rozpiętość 6.5m , waga 352 kg, max prędkość 180 km/h. http://www.youtube.com/watch?v=dn6tUz_d3jo Model to stareńki produkt Eduarda, dość ciężki do spasowania i wymagający sporej dozy cierpliwości. Został pomalowany na jasno szary kolor. Nie ma informacji na temat oryginalnego koloru, pozostają jedynie domysły na podstawie monochromatycznych fotografii. Z uwagi na fakt, że był to prototyp - zrezygnowałem z wszelkiego rodzaju zabrudzeń itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Najdziwniejsza konstrukcja jaką do tej pory widziałem. Ale jaka fajna. Jak zwykle ładny model. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Wygląda jak te Hasegawowskie karykatury modeli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Bardzo hm... nietypowy model, przez chwilę myślałem że to propozycja na jakiś wielkanocny konkurs. Patrząc na to piękne dziwadło potwierdza się powiedzenie " Czego to ludzie nie wymyślą". Gratuluję Jarek. PS. Widzę drugie śmigło ze sklejki - klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts