Corsair Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Przedstawiam model zabawnie wyglądającego prototypu samolotu myśliwskiego DFW T28 Floh/Flea. Była to faktycznie pchła. Powstała w 1915 roku w zakładach Deutsche Flugzeugwerke GmbH w Leipzig, zaprojektowana przez inż. Hermana Dornera. Napędzana silnikiem Mercedes D.I 180 , długość 4.5 m rozpiętość 6.5m , waga 352 kg, max prędkość 180 km/h. http://www.youtube.com/watch?v=dn6tUz_d3jo Model to stareńki produkt Eduarda, dość ciężki do spasowania i wymagający sporej dozy cierpliwości. Został pomalowany na jasno szary kolor. Nie ma informacji na temat oryginalnego koloru, pozostają jedynie domysły na podstawie monochromatycznych fotografii. Z uwagi na fakt, że był to prototyp - zrezygnowałem z wszelkiego rodzaju zabrudzeń itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Najdziwniejsza konstrukcja jaką do tej pory widziałem. Ale jaka fajna. Jak zwykle ładny model. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Wygląda jak te Hasegawowskie karykatury modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Bardzo hm... nietypowy model, przez chwilę myślałem że to propozycja na jakiś wielkanocny konkurs. Patrząc na to piękne dziwadło potwierdza się powiedzenie " Czego to ludzie nie wymyślą". Gratuluję Jarek. PS. Widzę drugie śmigło ze sklejki - klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi