Rabbit666 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Potężna ta rama Nie śledzę tematu od początku, proszę nie bić, ale czy tam za kabiną nic nie powinno się znajdować? Bo tak wizualizując jak nałożyć naczepę, to powstaje wielka dziura między naczepą a kabiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Niestety italka dała za długą ramę i tyle,natomiast jak przymierzyłem blachę i przyciąłem wyglądało to o niebo lepiej.Jeszcze nie przyklejiłem blachy,ponieważ łatwiej będzie baki wklejić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Dręczy mnie siodło, a raczej jego mocowanie. W instrukcji jest na odwrót, tzn tą sprężyną do przodu, a nie do tyłu. Widzę, że wiele osób zakłada je odwrotnie. Sama podstawa z tego co widzę jest ruchoma przód tył, na tych zębach. Pytanie czy zakładać ją według instrukcji, czy jest to bez znaczenia, kwestia teoretycznego przesunięcia bardziej do przodu, nie wiem jak to nazwać wózka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Dręczy mnie siodło, a raczej jego mocowanie. W instrukcji jest na odwrót, tzn tą sprężyną do przodu, a nie do tyłu. Widzę, że wiele osób zakłada je odwrotnie. Sama podstawa z tego co widzę jest ruchoma przód tył, na tych zębach. Pytanie czy zakładać ją według instrukcji, czy jest to bez znaczenia, kwestia teoretycznego przesunięcia bardziej do przodu, nie wiem jak to nazwać wózka? W instrukcji jest dobrze (sprężyną do przodu), natomiast Kuba115 odwrotnie zamontował podstawę siodła. Na poniższym zdjęciu widać jak jest zamontowane siodło na Kenworth'cie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Niestety italka dała za długą ramę To dlaczego jej nie skróciłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Ponieważ chciałem zrobić model dobrze prosto z pudła, bo jak dla mnie to spora ingerencja w model.W następnych modelach na pewno skrócę przedłużę ramę w razie potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi