luk_p Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Witam serdecznie! Po długiej przerwie wracam z moim trzecim złożonym truckiem- US Wrecker z Italeri. Niestety z powodu braku czasu nie prowadziłem relacji z budowy. Model kleiło mi się bardzo przyjemnie, choć nie udało mi się uniknąć małych błędów. Z jednej tylko rzeczy szczególnie nie jestem zadowolony- nie udało mi się osiągnąć tak wysokiego połysku lakieru jak w niektórych z Waszych modeli,choć położyłem 3 warstwy bezbarwnego i polerowałem nanowoskiem z 5 razy. Może to wina wosku- kupiłem najtańszy za 10 zł w hipermarkecie.... Lista zmian w modelu w stosunku do 'pudła': -oczywiście kolorystyka t-apeta w delfiny w środku sleepera;) -tablice rejestracyjne nad siedzeniami i płyty cd na desce rozdzielczej -plastikowa linka zamieniona na stalową -dodatkowy szperacz i obrysówki -dodatkowe aluminiowe platformy i koguty na zabudowie holownika W modelu póki co brakuje tylko haka na głównej linie holowniczej- urwał mi go potwór widoczny na jednym ze zdjęć;)) Zapraszam do oglądania zdjęć i pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Ogólnie całkiem dobrze wygląda, fajne malowanie zrobiłeś. Miałem już kiedyś do czynienia z tym modelem, więc gratuluje poprawnego zamocowania przedniego zderzaka, zunifikowanie go dla wszystkich wreckerów przez Italeri nie wyszło chyba na dobre Mam jednak zastrzeżenia do kilku elementów: - felga na dżwigu wygląda dosyć dziwnie, nie wiem jak by się tam utrzymała - przydało by się zapuścić linie na karoserii jak i otwory w kominach i schodkach. - za dużo kleju przy mocowaniu lewego lusterka. - lina w rzeczywistości nie wyginałaby się do góry, przydałoby się ją wyprostować. - rolki od wyciągarki powinny być lekko przyrdzewiałe, raczej się tak nie błyszczą Mimo wszystko prezentuje się całkiem nieźle, a kilka rzeczy można by jeszcze poprawić. Ps. całkiem nieźle wykarmiony kocurek, nic dziwnego że ciężarówkę popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 witaj! felga na dźwigu leży luźno, nie mocowałem jej na stale- a znalazła się tam dlatego, że widziałem takie zamocowanie felgi na fotkach niektórych dźwigów i mi się to spodobało;) Co do lewego lusterka, rzeczywiście ciut tam więcej kleju niż być powinno ponieważ w trakcie wycinania mocowania lusterka z ramki po prostu mi pękło:( linka jest stalowa i słabo plastyczna. Zderzak instalowało mi się bez większych problemów, niestety przez niego pokrywa silnikia otwiera się w ograniczony sposób. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Czysto i Super zrobiona Ciężarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Dalmie to super sklejona i super wygląda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Witaj model bardzo ładny ,ale mi nie pasuje kolor silnika.Generalnie bardzo ładny wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 witaj, generalnie 'na żywo' ten kolor wygląda wiele lepiej ale też się zreflektowałem, że do czerwonej ramy pasuje średnio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Zderzak instalowało mi się bez większych problemów, niestety przez niego pokrywa silnikia otwiera się w ograniczony sposób. No właśnie, jeżeli chce się zrobić otwieraną maskę to zderzak bardzo to utrudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 witam, dzisiaj dodałem taki oto drobiazg: +kilka fotek w wieczornym świetle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 wszystko ładnie, tylko przednie lampy powinny być od wewnątrz czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Ładnie i czysto sklejony. Tylko przerażaja mnie te koguty!!! Czerwone?! Żółte powinny być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 hmmm żółte? jak szperałem w necie zanim zacząłem go składać to widziałem, że większość tych modeli ma czerwone koguty, choć oczywiście żółte też się trafiały;) Mi jednak bardziej spodobały się czerwone- no i żółte nie wyszłyby mi przezroczyste, nie miałem takiego markera;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 wszystko ładnie, tylko przednie lampy powinny być od wewnątrz czarne. możesz rozwinąć myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Fajny wrecker, poza zastrzeżeniami Przemka nie mam uwag.. Koniecznie powinieneś coś zrobić z tą liną, ale tak to naprawdę fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 wszystko ładnie, tylko przednie lampy powinny być od wewnątrz czarne. możesz rozwinąć myśl? jasne, zobacz na te fotke orginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 jasne, zobacz na te fotke orginału. oki już kumam:) swoją drogą zwróćcie uwagę na wycieraczki- kierownicę ma po lewej stronie, natomiast wycieraczki tak jakby to miała być wersja australijska (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_p Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Poszperałem trochę w sieci i rzeczywiście, Kozi miał rację. Dzięki za zwrócenie na to uwagi światła już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 no i cacy ładny fordzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirmarkor Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Witam bardzo ładny modelik ja przebudowałem na ciągnik siodłowy stoi na półce z cysterną . Moja uwaga dla wielu zamieniajcie anteny CB RADIA na matalowe ja wykorzystuję anteny do pancerki w skali 1:35 koszt niewielki ok. 3-4 PLN. za sztukę a efekt świetny . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi