Jump to content

PzKfw V "Panther" 1:35 Italeri

Sherman
 Share

Recommended Posts

Witam,

W dalszym ciągu wrzucam galerie moich modeli robiąc to chronologicznie.Więc to jest mój trzeci model,a drugi pojazd pancerny.Figurki i dodatki bodajże z zestawu hobby boss lub academy ( nie pamiętam dokładnie).Model malowany pędzlem.Sklejało się go dobrze bez większych przygód.

Zdjęcia:

dsc01012pw.jpg

dsc01011pw.jpg

dsc01007pw.jpg

dsc01005pw.jpg

dsc01049pw.jpg

Pozdrawiam Tomek.

Na zdjęciach mało szczegółów widać ale co się rzuca w oczy to kolor gąsienic, wyglądają jak zardzewiałe (przynajmniej na zdjęciu) co trochę dziwnie wygląda w stosunku do reszty pojazdu, który wydaje się być mało zniszczony.

Osobiście przemalowałbym gaśnicę na kolor pojazdu oraz nie używałbym tego metalicznego koloru na niektórych elementach,hamulec wylotowy też nie powinien być na czarno, poza tym źle nie jest.

Jeśli jesteś początkującym modelarzem to nie baw się w robienie śladów eksploatacji, na to przyjdzie jeszcze czas a skup się na poprawnym sklejeniu i pomalowaniu modelu.

Pozdrawiam

Gąsienice miały się zespoić z kolorem podłoża Mi to trochę nie wyszło no i aparat trochę pozmieniał.Zawsze podobały Mi się zniszczone modele i w tym kierunku staram się działać i niestety czasami przesadzam ale za to świetnie się przy tym bawię i od czasu do czasu robi to dobrze dla modelu jak i mojej wiedzy.

Pozdrawiam Tomek.

Witam

Ja tez jestem poczatkujacym modelarzem. I powiem Ci ze Twoj model mi sie podoba. Podoba mi sie trawa i ogolnie pomysl, fajne sa tez te skrzynie z pociskami. Figorki maluje podobnie bo wziaz sie ucze. Sam obecnie tez robie pantere wiec moze cos tu podpatrze co jak malowac. Pozdrawiam