Rafał Kobiela Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Jakiś czas temu dostałem model rakiety sa-2 na transporterze. Postanowiłem dokupić do niego parę zestawów blaszek. Wybór padł na BIG ED'a oraz zestaw Voyagera. Model ma bardzo ładne wypraski, szczegółowe detale oraz ładne kalki. Z wad należy wymienić że wypychacze są nieraz w dość kłopotliwych miejscach. Po otwarciu pudełka znajdujemy kilkanaście ramek z zielonego plastiku, jedną z szarego oraz jeszcze mnejsze pudełko. Znajdują się w nim świetnie wykonane opony, kabina (również świetna), szybki, sprężynki, druciki, sznurek, oraz blaszki. Instrukcja jest taka jaką tygryski lubią najbardziej czyli przejrzysta i książeczkowa. IN-BOX Detale Blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Model to piękna baza wyjściowa dla modelarskich szaleństw, zwłaszcza w komorze silnika, kabinie i przy wszelkich instalacjach, bo tutaj Trumpeter zostawił wielkie pole do popisu. Budując swojego ZIŁa, w komorze silnika dorobiłem ponad 100 elementów - mimo że Trumpek daje silnik składający się z ponad 30 części, po jego sklejeniu jest tam jakoś dziwnie pusto. Budowę bardzo Ci ułatwią fototrawione dodatki, chociaż nie wiem czy konieczne było kupowanie i Voyagera, i Eduarda. Zdobądź jakoś tę książkę, jeżeli jej nie masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Książkę już mam. Co do blaszek myślę że warto było kupić oba zestawy. W voyagerze jest durzo różnych detali i dupereli których nie ma w eduardzie. P.S. Dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Co do blaszek myślę że warto było kupić oba zestawy. W voyagerze jest durzo różnych detali i dupereli których nie ma w eduardzie. Jeżeli tak, to jak najbardziej Dzięki za fotki Nie ma za co. Jak założysz warsztat, daj znać (żebym nie przegapił ), chętnie pooglądam i postaram się pomóc w miarę potrzeb i możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi