Rafał Kobiela Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 Jakiś czas temu dostałem model rakiety sa-2 na transporterze. Postanowiłem dokupić do niego parę zestawów blaszek. Wybór padł na BIG ED'a oraz zestaw Voyagera. Model ma bardzo ładne wypraski, szczegółowe detale oraz ładne kalki. Z wad należy wymienić że wypychacze są nieraz w dość kłopotliwych miejscach. Po otwarciu pudełka znajdujemy kilkanaście ramek z zielonego plastiku, jedną z szarego oraz jeszcze mnejsze pudełko. Znajdują się w nim świetnie wykonane opony, kabina (również świetna), szybki, sprężynki, druciki, sznurek, oraz blaszki. Instrukcja jest taka jaką tygryski lubią najbardziej czyli przejrzysta i książeczkowa. IN-BOX Detale Blaszki Cytuj
kubisz Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Model to piękna baza wyjściowa dla modelarskich szaleństw, zwłaszcza w komorze silnika, kabinie i przy wszelkich instalacjach, bo tutaj Trumpeter zostawił wielkie pole do popisu. Budując swojego ZIŁa, w komorze silnika dorobiłem ponad 100 elementów - mimo że Trumpek daje silnik składający się z ponad 30 części, po jego sklejeniu jest tam jakoś dziwnie pusto. Budowę bardzo Ci ułatwią fototrawione dodatki, chociaż nie wiem czy konieczne było kupowanie i Voyagera, i Eduarda. Zdobądź jakoś tę książkę, jeżeli jej nie masz: Cytuj
Rafał Kobiela Napisano 16 Marca 2010 Autor Napisano 16 Marca 2010 Książkę już mam. Co do blaszek myślę że warto było kupić oba zestawy. W voyagerze jest durzo różnych detali i dupereli których nie ma w eduardzie. P.S. Dzięki za fotki. Cytuj
kubisz Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Co do blaszek myślę że warto było kupić oba zestawy. W voyagerze jest durzo różnych detali i dupereli których nie ma w eduardzie. Jeżeli tak, to jak najbardziej Dzięki za fotki Nie ma za co. Jak założysz warsztat, daj znać (żebym nie przegapił ), chętnie pooglądam i postaram się pomóc w miarę potrzeb i możliwości Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi