Skocz do zawartości

[G] Poza linią frontu germanWWI / Airfix / 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W dość niedługim czasie udało mi sie zakończyć pracę nad dioramką.

Chociaż powstała dość szybko to jednak poświęciłem na prace nad nią dużo czasu.

Warsztat z procesu budowy znajduje się tutaj:http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19618

Scenka przedstawia niemieckich żołnierzy wielkiej wojny w scenerii zruinowanego wiejskiego domku.

Podstawka stworzona od podstaw czyli fugol, zapałki, soda. Całość malowana pędzlem farbami olejnymi - modelmaster, humbrol.

Zapraszam do galerii i życzę waszym oczom dużo radości podczas oglądania dioramki

0c14db6c2b71be30med.jpg

bab77328da9d520amed.jpg

b8205ba2f2c8a5d0med.jpg

13bd3d7135e84322med.jpg

ac4076f4896978bemed.jpg

2cd969ba183e82b0med.jpg

4919e6f965069cc6med.jpg

8e49de1ecc0d03b9med.jpg

c4e83fd18167d014med.jpg

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Ładny mikrusek. Obserwowałem warsztat i może też kiedyś się za to zabiorę. Przydałoby się jednak zrobić zdjęcia bez flesza, bo kolory trochę nienaturalne.

Napisano

Myślałeś kiedyś nad trawką elektrostatyczną? Może i wygląda sztucznie ale napewno lepiej od barwionych wiórków. Pomysł na dioramkę dobry i wykonanie ładne ale kłuje mnie w oczy trawka

Napisano

jeżeli to "poza linią frontu" to do czego tych dwóch pierwszych strzela? bo ten z granatem to pewnie na kaczki idzie polować :]

i ogólnie wszyscy muszą być strasznie odważni skoro tak na luzaku towarzyszy im miotacz ognia, w dodatku z tyłu :]

malowanie - jak widać..

kompozycja - mizerna

całość - któraś z kolei wyjdzie lepiej.. :]