Bader Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Mam prośbę, kto może coś powiedzieć o tym modelu.Jestem od nowa składakiem modeli po30-latach .Zawsze chciałem miec model wimpiego.proszę o opinie i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Zestaw powstały przy współpracy z czeskim MPMem - moim zdaniem najlepsza "Dziesiątka" na rynku, bez karykaturalnie przerysowanej struktury geodetycznej płatowca. A oto co znajdziemy w pudełku : http://www.plastikowe.pl/recenzje/72-vickers-wellington-mkx-italeri-1252 PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bader Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Mam tylko jeszcze pytanie czy X ma okna po bokach chodzi mi o prostokątne nie otrójkąty.Bo w modelu są przezroczyste i nie.Dziękuje za odpowiedż.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Więc tak - miały i nie miały - zależy od egzemplarza którego model chcesz zbudować. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bader Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Dziękuję za info.Sprawdziłem w Samoloty na których walczyli polacy.Mam pytanie gdzie można dostać kalki na Wellingtona X zPSP-Dy-300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Jeśli gdzieś można, to nie w Polsce - możesz spróbować dopasować kalki do Lancastera Techmodu. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Bader, a dlaczego sie upierasz przy 300ym? Wellington z Italieri ma kalki do DWOCH (!) samolotow z 304go Dywizjonu Bombowego, takze jesli chodzi ci o mozliwosc zrobienia polskiej maszyny, to problemu raczej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bader Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Bo chcę go zrobić w nocnym malowaniu,a z Italieri ma znaki z Costal Command.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 No coz, wg mnie biale Wellingtony z 304 to dosc atrakcyjne i oryginalne malowanie, ale skoro wolisz czarna wersje, to nie watpie ze sobie jakos z tym poradzisz. Jak kalkomanii nie uda sie dobrac gotowych, to mozna je zrobic przeciez we wlasnym zakresie. Zycze w kazdym razie powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 wg mnie biale Wellingtony z 304 to dosc atrakcyjne i oryginalne malowanie Wobec tego zapraszam do wątku mojej XIV-stki ale reklama xD pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bader Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Czy ktoś zwrócił uwagę że w instrukcji Italieri pisze 304 Mazowia a powinno być 304 Ziemi Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bader Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Może ma ktoś propozycje jak zrobić wieże tylną i przednią bo dokładność ich w Italieri to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi