Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mały In Box Revell'a no. 07528.

Model Scania R500 V8 1:28

----------

Pudełko:

cimg2539.jpg

Instrukcje:

cimg2542.jpg

Kalki:

cimg2545y.jpg

Wypraski:

cimg2546.jpg

cimg2547q.jpg

cimg2548z.jpg

cimg2550.jpg

cimg2551e.jpg

cimg2552j.jpg

cimg2554o.jpg

cimg2555h.jpg

Enjoy !

Napisano

Hyhy, nie wiedziałem, że kalkomania w tym modelu jest w dwóch wersjach: dla "młodzieży" i dla "starszej młodzieży".

Reszta oczywiście ta sama, jak w Italerce, ale ktoś kiedyś mówił, że plastik w Revell'u taki trochę bardziej plastikowy, niż w Italerce. To prawda?

Pozdrowienia.

Napisano

JarekS, na model ten czekałem 3 tygodnie bo nie było go w hurtowniach w których się zaopatruje miejscowy właściciel sklepu modelarskiego. Z tego co mi mówił, to jest znacznie więcej detali niż w Italeri przez co cena odpowiednio większa...

Co do plastików, to niestety nie powiem, gdyż jest to mój 1 model, ale sama jakoś wyprasek nie odstrasza. Raczej jest ok !

Napisano
Z tego co mi mówił, to jest znacznie więcej detali niż w Italeri przez co cena odpowiednio większa...

Kłamał

To przepak Italerki i wiadomo to od dawna - porównaj z Inbox'em Scanii z Italeri. Te modele różnią się tylko kalkami i kolorem wyprsek.

viewtopic.php?t=7496

Albo tu pod koniec strony, moja Scania:

viewtopic.php?t=7342&postdays=0&postorder=asc&start=15

Pozdrowienia.

PS

Wybrałeś dość trudny i niezbyt wdzięczny model, jak na pierwszy raz, ale Scanii jest dość dużo na Modelworku, więc możesz prześledzić tematy i problemy w jej budowie.

Napisano

Właśnie chciałem to samo napisać... Może temu gościowi chodziło że ogólnie ciężarówki Revella mają więcej szczegółów... W tym wypadku to akurat płaci się za markę...

Powodzenia przy sklejaniu

Pozdrawiam!

Napisano

Witam,

Ale jakoś zauważyłem, że Scania Revella ma większe zainteresowanie niż Italeri

Pozdrawiam.

Napisano
Z tego co mi mówił, to jest znacznie więcej detali niż w Italeri przez co cena odpowiednio większa...

Kłamał

Być może, ale sądząc po tym, że jego sklep jest od zawsze kiedy pamiętam i ma sporą kolekcję m.in. ciężarówek na wystawie to sugerowałem się, że wie co mówi.

Zresztą... czy to ma znaczenie jakiej firmy jest model ? ;)

• 2 weeks later...
Napisano
Witam,

Ale jakoś zauważyłem, że Scania Revella ma większe zainteresowanie niż Italeri

Pozdrawiam.

Wiesz, siła kalek hehe

Ja mam tą samą skakankę, z tym, że Italeri, jest to moja pierwsza ciężarówka i nie mam narazie żadnych problemów, a już kończę, więc jeśli to też twój pierwszy model, to dasz radę ;)

Napisano
jest to moja pierwsza ciężarówka i nie mam narazie żadnych problemów, a już kończę

Pokaż globa.

Pokaż, jak leży kabina na ramie.

Pokaż połączenie turbiny z tłumikiem.

Pozdrowienia.