Skocz do zawartości

T-80 Rewell 1/72

yar75

Rekomendowane odpowiedzi

Model składam już od jakiegoś czasu ,ale dopiero teraz wstawiam fotki bo podciągnąłem sobie neta do nowego warsztatu i zacznę tu częściej zaglądać. Jest to moja pierwsza relacja więc nie biczujcie.Model to przepak Matchboxa ale postaram się z niego coś wskrzesić.Kadłub wzmocniłem płytą dodatkowego opancerzenia dodałem żywiczne reflektory i haki Do wieży dorobiłem też parę elementów aby bardziej przypominała oryginał.Modernizacji poddałem także beczki i fartuchy boczne.Koła napędowe zastąpiłem żywicznymi.Na razie tyle a teraz fotki.

9de6d1ed103bfe74med.jpg

4117e12849df1bd6med.jpg

7a53f4e63eb6c8a7med.jpg

596700c0afc812b4med.jpg

bc0fb5a4d375c155med.jpg

3091edb8504b1998med.jpg

9c93b35ebed33fa9med.jpg

fce2c11557b645a1med.jpg

Model to przepak Matchboxa

Nie typowe, bo myślałem:

1) że Matchbox robił tylko 76-tki

2) że to jest 100% Revellka

Będę zaglądał, choć powojenniaki to nie moja bajka, to akurat T-80 sam w sobie mi się podoba.

Malujesz aercem?

P.S. ReVell, a nie ReWell

jeśli to faktycznie przepak to nieźle sobie cenią za zmianę pudełka... ex-matchboxy to za w miarę małe pieniądze chodzą, T-80tki są koszmarnie drogie... będe tu zaglądał, mam w poczekalni wersje BW - on też by nie był modelem revella? pozdrawiam!

• 1 month later...

Wreszcie znalazłem trochę czasu i posunąłem teciaka.Dorobiłem instalację granatów dymnych i dospawałem beczułki.Robota idziae mozolnie bo równocześnie kończę Challengera db5f6856d9239ac1med.jpg

• 1 month later...
Przyfastrygowałem do teciaka trochę drobiazgów i teraz czeka go lakiernia.

Ale przedtem wymień te grubachne druciska na stropie wieży. Model dopracowałeś, fajny kosz, druciki przy granatnikach okej. Wywal te grube druty koniecznie, ta grubość pasuje do 1\35 ale nie do 1\72. Szkoda zeszpecić taki ładny model. Postarałeś się.

• 2 months later...

Model prawie ukończony.Zostało dokleić trochę drobiazgów.Prace posuwały się w ślimaczym tempie z powodu remontu domu.Myślę że w tym tygodniu zamknę ten wątek i model odjedzie do galerii.

bb20591360b902dbmed.jpg

No i uporałem się ze szkrabem.Model składałem dość długo bo miałem mnóstwo pracy przy domu.Warsztat też był bardzo skromny ale przegrywałem z czasem.W modelu przykryłem brezentem KM bo ten z zestawu nie nadawał się do pokazania.t18q.jpg

Zapraszam do galerii.

GALERIA