yar75 Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Model składam już od jakiegoś czasu ,ale dopiero teraz wstawiam fotki bo podciągnąłem sobie neta do nowego warsztatu i zacznę tu częściej zaglądać. Jest to moja pierwsza relacja więc nie biczujcie.Model to przepak Matchboxa ale postaram się z niego coś wskrzesić.Kadłub wzmocniłem płytą dodatkowego opancerzenia dodałem żywiczne reflektory i haki Do wieży dorobiłem też parę elementów aby bardziej przypominała oryginał.Modernizacji poddałem także beczki i fartuchy boczne.Koła napędowe zastąpiłem żywicznymi.Na razie tyle a teraz fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Model to przepak Matchboxa Nie typowe, bo myślałem: 1) że Matchbox robił tylko 76-tki 2) że to jest 100% Revellka Będę zaglądał, choć powojenniaki to nie moja bajka, to akurat T-80 sam w sobie mi się podoba. Malujesz aercem? P.S. ReVell, a nie ReWell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 jeśli to faktycznie przepak to nieźle sobie cenią za zmianę pudełka... ex-matchboxy to za w miarę małe pieniądze chodzą, T-80tki są koszmarnie drogie... będe tu zaglądał, mam w poczekalni wersje BW - on też by nie był modelem revella? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Witam.T-80 , Leopard 2A4 , Sherman i Sturmgeschutz IV to przepaki Matchboxa ,a T-80BV i Leopard 1A5 są zrobione na ich bazie.Ale to chyba jedyny T-80 w tej skali. http://henk.fox3000.com/Revell.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Wreszcie znalazłem trochę czasu i posunąłem teciaka.Dorobiłem instalację granatów dymnych i dospawałem beczułki.Robota idziae mozolnie bo równocześnie kończę Challengera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Przyfastrygowałem do teciaka trochę drobiazgów i teraz czeka go lakiernia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Przyfastrygowałem do teciaka trochę drobiazgów i teraz czeka go lakiernia. Ale przedtem wymień te grubachne druciska na stropie wieży. Model dopracowałeś, fajny kosz, druciki przy granatnikach okej. Wywal te grube druty koniecznie, ta grubość pasuje do 1\35 ale nie do 1\72. Szkoda zeszpecić taki ładny model. Postarałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 8 Lipca 2010 Autor Share Napisano 8 Lipca 2010 Ubrałem dziecku buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Model prawie ukończony.Zostało dokleić trochę drobiazgów.Prace posuwały się w ślimaczym tempie z powodu remontu domu.Myślę że w tym tygodniu zamknę ten wątek i model odjedzie do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 No ładny szkrab !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 22 Września 2010 Autor Share Napisano 22 Września 2010 No i uporałem się ze szkrabem.Model składałem dość długo bo miałem mnóstwo pracy przy domu.Warsztat też był bardzo skromny ale przegrywałem z czasem.W modelu przykryłem brezentem KM bo ten z zestawu nie nadawał się do pokazania. Zapraszam do galerii. GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi