jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Postanowiłem sobie trochę odpocząć od latadeł i rozgrzebuję tego esdekaefzeta. Chcę się skupić na malowaniu, muszę podreperować swoje dotychczas mizerne kontakty z aerografem Do rzeczy: Efekt jednego wieczoru: Zrobiłem lekko skręcony układ jezdny żeby za nudno nie było Docelowe malowanie: Mam nadzieję, że uzyskam trochę cennych rad pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Skromna kontynuacja... PaK gotowy, czeka na montaż. Jak widać doszła lufa od RBmodel. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ładnie i czyściutko sklejone, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Jak zwykle, moje pancerniackie warsztaty wszystkim zdają się umykać... Dzięki Łukasz Tymczasem trwają przygotowania do malowania wnętrza i jak największej możliwej ilości części: Budy jeszcze nie przyklejałem bo bym się do przedziału kierowcy nie dostał, więc na sucho: PaK-a i resztę bambetli psiknę razem ze sklejoną budą i wanną, nie chcę sobie roboty dodawać. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 W skrzynce na prawej burcie chyba jest szpara w górnym rogu. Dawaj dalej, będę podpatrywał. Sam się do podobnego przymierzam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Poprawka - była ;) Jest już zalana CA i wyszlifowana, dzięki za czujne oko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Poprawka - była ;) Jest już zalana CA i wyszlifowana, dzięki za czujne oko pozdrawiam To dobrze. Walcz dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Z płynem woda zdrówka doda... delikwent gotowy do malowania: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Przybywam w pokoju, bez zdjęć (bo na razie nic specjalnego nie zrobiłem poza psiknięciem wnętrza... ale koła za to mam do poprawki :P) i z pytaniem. Czy pojazdy w takim malowaniu jak moje (góra strony) występowały rejestracje wozu? Na maszynach Wehrmachtu to owszem, numerki rejestracyjne widziałem, ale nigdzie indziej. Błędem będzie, gdybym założył mu jakieś oznaczenia? pzdr. P.S. O, na przykład tu jest fotka trójbarwnego pojazdu z numerami identyfikacyjnymi po bokach i z rejestracją... to chyba można...? Wikipedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Z tego co pamiętam, to na pomysł owego wynalazka wpadł osobiście Adolf H. w okolicach grudnia '44. Produkcja, o ile się nie mylę, skończyła się w okolicach czterdziestego egzemplarza z których chyba żaden nie został poważniej udokumentowany. Ja kojarzę dwie fotki, jedną czegoś na wzór prototypu i jedną porzuconego/zniszczonego wozu z trzycyfrowym numerem bocznym zaczynającym się na 4. Ogólnie chyba możesz sobie zrobić na nim nie lada poligon, bo tak właśnie z tego co kojarzę traktuje go większość modelarzy. Ja kleiłem z dragona Hanomaga tylko w wersji saperskiej. Ale przyznam, że spasowaniem góry z dołem byłem trochę rozczarowany. Ciekawe jak wyglądają nowe revelle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Ja kojarzę dwie fotki E, no to ja mam aż 5 fotek :P W takim razie będą numerki na wozie ;D Dzięki Bartku pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Są wakacje Jest motywacja do pracy. Po poranku z Patafixem czekam tylko na wenę do malowania... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 No wreszcie coś się dzieje Rozumiem, że plany co do trójbarwnego się nie zmieniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Jakby się zmieniły, to bym nie maskował pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 To ja się przypomnę... Musiałem zdzierać farbę z całego wozu. Nauczyłem się jednego: patafix TYLKO I WYŁĄCZNIE będę kładł na Sidolux. Takich farfocli z Patafix'u to ja dawno nie widziałem, cała farba się ścierała przy próbie usunięcia tego "elementu" z modelu. Tak więc wracam do punktu wyjścia: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 występowały rejestracje wozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Dzięki, też doszedłem już do tej fotki Mam chyba 8 ujęć tego wozu, będę kombinował. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Przy zdejmowaniu Patafixu odeszła mi cała pokrywa silnika, razem z kawałkiem farby, wymyśliłem więc ową pokrywę jako część zamienną, którą sobie niemaszki zamontowały po uszkodzeniu starej... będzie ona w kolorze Panzer Grau. "To białe" na układzie jezdnym to szpachla robiąca za błotko, będzie oczywiście jeszcze cały spód traktowany pigmentami. Przepraszam za wszędobylskie paproszki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi