Skinn3r Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Witajcie. Humvee w 1:35 stawia opór swoją wielkością (bo ja to "siedemdziesięcio-dwujkowiec" ;d) i w międzyczasie wziąłem się za HMMWV w 1:72, tylko że jakoś ciągle zapominałem założyć temat i tak się ciągnęło i ciągnęło, aż doszło do tego że na kilka elementów przed końcem modelu się obudziłem, bo właściwie zostało tylko zrobić osłonę dla strzelca, "chlapacze", koło zapasowe i antenę ;] Pewnie zostanę potępiony, ale raz się żyje ;p Oto mój wzorzec: A oto mój modelik: Robiąc zderzak sugerowałem się tym, co zapamiętałem podczas oglądania zdjęć Humvee i nie wiem czy to aby napewno taki powinien być. A tu zdjątka ukończonego modelu prosto z głowy: Zapomniałem dodać, że bazy obu modeli pochodzą z zestawu Dragon nr 7245 Armor Pro HMMWV M1025 ASK w/LRAS3 M1025 ASK PsyOp Team Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Za założenie warsztatu pod koniec budowy potępiony nie zostaniesz, bo przyjęliśmy zasadę, że warsztaty w projekcie grupowym mogą być nawet symboliczne. Byleby przed galerią był jakikolwiek warsztat. Za sam model trochę potępić Cię można, bo ten polski Humvee to trochę nie bardzo polski Zajrzyj do tego tematu kolegi Tysiuńka. Pojazd co prawda chilijski, ale ma spoto elementów wspólnych z polskim i jest tam wrzuconych sporo zdjęć naszego Humvee, m.in. tylnego zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 jest tam wrzuconych sporo zdjęć naszego Humvee Uuuaaa... Przyda się, oj przyda Za sam model trochę potępić Cię można, bo ten polski Humvee to trochę nie bardzo polski Teraz tak właśnie widzę jak się przyglądam tym zdjęciom, ale będzie taki drugi tylko że M1026, i obiecuję poprawę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Pod koniec przyszłego tygodnia podeślę Ci dużą kupę zdjęć polskich Humvee (teraz nie mam ich pod ręką - wyjazd). Odezwę się na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Ok dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Przede wszystkim - zmień drzwi - to jest zapewnie Dragon - więc drzwi masz pod dostatkiem - a założyłeś z pancerzem ASK a nie takie jak na fotce. Jeśli nie masz gładkich jak na zdjęciu służe ewentualnie takimi z X i sobie zaszpachlujesz - daj tylko adres na PW to we czwartek Ci wyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 No właśnie w tym problem, że mam tylko takie drzwi, ale dzięki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Z deszczu pod rynnę. Wieczorem jeszcze zrobiłem osłonę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Chyba zacznę wstawiać normalne zdjęcia, bo nie wszystkim chce się klikać w miniaturki. A tymczasem kolejny update, tym razem zrobiony "stojak" pod kanistry i podstawa uchwytu pod koło zapasowe, która zostanie ukończona dopiero jak dojdzie kolejny zestaw Humvee, bo nie mam żadnego koła zbędnego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie ci wyszedł zasobnik na kanistry i ramię na zapasowe koło. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 I kolejne zdjęcia, tym razem już wsio pomalowane i przyklejone. Pozostaje zmienić drzwi na Baldpumowe i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Mam prośbę - zrób jeśli możesz zdjęcia całego pojazdu, ok? Chyba, że takie już będą w galerii, bo widać, że niewiele Ci zostało do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Mam prośbę Mówisz masz : Ma trochę syfów, ale to wynik przewożenia go na konkurs, na którym stanął tuż za podium. Więcej i lepsze zdjęcia będą w galerii końcowej, po wymianie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dzięki Tak w zasadzie to powinieneś wymienić też przednie okno - w Twoim modelu masz niestety typowe dla ASK (ten pancerz to osłona boków+drzwi+przednie okno, choć czasem nie montowano okna, same boki i drzwi). Masz też inny niż powinien być typ osłony przedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Wiem, ale innego okna i osłony niestety nie posiadam, dlatego nie będzie to wierna replika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 nie musi wymieniać okna -> właśnie listonosz zabrał drzwi z X -> troche szpachli i jest jak oryginał -> a ASK do kreta i przyda się później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Pewnie, że nie musi wymieniać, ale okno jest od ASK. Skinn3r - jakbyś wymienił nie tylko drzwi, ale też okno, to miałbyś po umyciu komplet do tego M998 z innego warsztatu. No chyba, że do tamtego masz już ASK, a zwykłego okna w ogóle nie masz, to wtedy faktycznie zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Tak, tylko w Dragonie ciężko wymienić samo okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie znam podziału konstrukcyjnego modeli w 1:72, więc łatwo mi pisać. Jeżeli okno jest np. scalone z dachem, to może faktycznie szkoda ryzykować zepsucie całkiem udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeżeli okno jest np. scalone z dachem Dokładnie tak jest. Okno, dach, bagażnik i słupki to nierozdzielalna jedność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Okno, dach, bagażnik i słupki to nierozdzielalna jedność. O cie florek... No to lepiej nie ruszać teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Zdecydowanie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi