gizmo1986 Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Może by jakis projekcik taki nieduży zrobic, np na temat amerykańskie trucki lata 70-80? albo coś europejskiego? Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Mało jest takich, więc proponuję coś młodszego... Ja właśnie zakupiłem takie oto cacko: http://modelsklep.pl/product_info.php?cPath=1_23&products_id=973&osCsid=f9a98509baebc29a90bc990fb8c89f45] PETERBILT 377 A/E Niedługo relacja.... Pozdrawiam, Przemek Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Stycznia 2007 Share Napisano 27 Stycznia 2007 Mam tego Petka, planowałęm go na wiosnę bo muszę pokończyć to co mam już pozaczynane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Mam ciekawą propozycję.... W wielu sklepach internetowych, na allegro i w zwykłych modelarskich aż roi się od wojskowych ciężarówek, półciężarówek (hummer) i zwykłych osobówek jak chociaż M151. Z ciężarówek największy wybór jest w skalach 1/72 i 1/35, więc troszke byśmy musieli odejść od naszych kolosów. Ja osobiście baaardzo chętnie bym zrobił jakiegoś starego gmc, big foot'a, czy Opla Blitz'a. Trzeba tylko zdecydować jaka skala (no chyba, że bedziemy robić każdy co chce). To jak, ktoś na to idzie? Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Ja jestem za. Tylko trzeba będzie wymyśleć jakieś sensowne zasady typu rodzaj modelu czy skala, termin ukończenia i takie tam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 .... więc troszke byśmy musieli odejść od naszych kolosów. A moze te Wasze kolosy przystosujecie do zadan wojskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Tez dobry pomysl, ale jest to dość trudne Po pierwsze trzeba wprowadzać wielee przeróbek, a po drugie mało jest takich modeli, które jeżdżą w armi. W zasadzie można by za przeproszeniem olać rzeczywistość i założyć, że na przykład istnieje scania R Wojskowa. Druga rzecz to naczepy... W tym przypadku trzeba praktycznie od podstaw ją zrobić co może byc dość trudne. Najłatwiej chyba byłoby zrobić solówkę ze szmatą. Większość ciągników (amerykańskich) ma dwie osie z tyłu, więc na wojskową solówkę jak znalazł, ale trzeba by się postarać o możliwie najstarsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 29 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2007 A może jakiś tuning trucków? Wiecie obniżona kabina jak w hot rodach,bajeranckie kolorki itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 A może pojazdy firm zajmujących się przewozem ładunków ponadnormatywnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 gizmo twój pomysł mi się bardzo podoba. Ile ciekawych prac by powstało tzn. "ciekawych" - kolorowych, nietstandartowych Jestem za Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 A może pojazdy firm zajmujących się przewozem ładunków ponadnormatywnych? Ciekawy pomysł, ale bardzo czaso i pienądzochłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 a spieszy się gdzieś jeżeli już ma to być skala 1:24 to tanie to napewno nie będzie :P a kilka ciągników w różnych konfiguracjach ciekawie by sie prezentowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 No to możemy trzasnąć taki myyx :D:D Widzę to tak.... Ktoś (witek ) robi gabaryty. Modelarze samolociarze (taki przykład) robią ładunek w odpowiedniej skali. Ja mogę dać magnumkę i może zrobię jakiś holownik. Reszta może dołożyć jakieś np. osobówki, czy inne tym podobne dodatki Co wy na to? Ps. Głównie w tej wizji chodzi o gigantyczną dioramę, ale pewnie nie będzie to możliwe, więc możemy po prostu wybrać jakiś jeden klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 29 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2007 Ja na dniach dostane macka superliner, a pózniej kupie sobie kilka tucków jescze i jeden bedzie stuningowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 Styningowany model ciężarówki to zainteresowało nawet mnie czekam na rozwój tematu z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 hmmm co do wojskowych starych to mam sdkfz 6 w 1:35 także mogę spokojnie go wystawić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Może zrobicie Opla Blizta w końcu to ciężarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Właśnie taki model by mi najbardziej odpowiadał. Strasznie bym chciał zrobić jakieś zabytkowe cacuszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Właśnie taki model by mi najbardziej odpowiadał. Strasznie bym chciał zrobić jakieś zabytkowe cacuszko. w czym problem zrobić zawsze możesz a czy projekt będzie taki czy inny to później możesz coś innego ewentualnie zrobić tyle że jak dobrze się orientuje to blitz tylko w 1:35 i 1:72 jest raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Właśnie taki model by mi najbardziej odpowiadał. Strasznie bym chciał zrobić jakieś zabytkowe cacuszko. w czym problem zrobić zawsze możesz a czy projekt będzie taki czy inny to później możesz coś innego ewentualnie zrobić tyle że jak dobrze się orientuje to blitz tylko w 1:35 i 1:72 jest raczej No i właśnie tutaj problem, bo może nie trzymam się realiów tylko ami, lub tylko euro, ale niezbyt mi się widzi mieszani skal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 31 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2007 Właśnie taki model by mi najbardziej odpowiadał. Strasznie bym chciał zrobić jakieś zabytkowe cacuszko. w czym problem zrobić zawsze możesz a czy projekt będzie taki czy inny to później możesz coś innego ewentualnie zrobić tyle że jak dobrze się orientuje to blitz tylko w 1:35 i 1:72 jest raczej No i właśnie tutaj problem, bo może nie trzymam się realiów tylko ami, lub tylko euro, ale niezbyt mi się widzi mieszani skal. Droszy koledzy pamiętajmy o tym, że to dział pojazdy cywilne a nie wojskowe rozumiem jakieś iveco stralis ale sdkfz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Właśnie taki model by mi najbardziej odpowiadał. Strasznie bym chciał zrobić jakieś zabytkowe cacuszko. w czym problem zrobić zawsze możesz a czy projekt będzie taki czy inny to później możesz coś innego ewentualnie zrobić tyle że jak dobrze się orientuje to blitz tylko w 1:35 i 1:72 jest raczej No i właśnie tutaj problem, bo może nie trzymam się realiów tylko ami, lub tylko euro, ale niezbyt mi się widzi mieszani skal. Droszy koledzy pamiętajmy o tym, że to dział pojazdy cywilne a nie wojskowe rozumiem jakieś iveco stralis ale sdkfz? ale ktoś wyskoczył z pomysłem pojazdu wojskowego więc niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi