rafalg78 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Zakończony Su-27. Użyłem do budowy kokpit AIRES, poprawiony nos Quickboost, pociski MINIARM, kalki Begemot i ECM pod własnej roboty. Link do pełnej galerii TUTAJ created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 No to nawrzucałeś modeli do galerii . Ale to dobrze, w końcu jakaś inwazja współcześniaków. Model bardzo mi się podoba. Fajnie dobrane kolory (złagodzone jeszcze przez jakiś szary z tego co pamiętam). Powiedz mi tylko co to są te białe mazy na malowanej powierzchni, bo nie do końca wiem o co chodzi z tym zabiegiem. Jeżeli robiłeś to specjalnie to ja bym to odpuścił. Podejrzewam, że może miały to być wypłowienia farby czy coć w tym stylu, ale nie chcę strzelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Wow. Ładnie ci to wyszlo.Estetycznie i dokładnie zrobiony model.Jedynie do czego sie moge przyczepic to bardzo wyrazne napisy eksploatacyjne- wlasciwie to cala eksploatacja jest bardzej widoczna jak kamo a chyba nie o to chodzi...pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Świetna robota!Ale te napisy eksploatacyjne... no i wydaje Mi się że za bardzo jest wypłowiałe to kamo,na stataecznikach wygląda lepiej,ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Mega model! Najładniejszy z tych trzech i jeden z najlepszych su-27 jakie widziałem w sieci Jestem pod wrażeniem! Tak przy okazji, jakimi kolorami malowałeś zielony na kołach i zielony na statecznikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Zieleń jest mieszanką 131 i czarnego Hunbrola. Jak czytam Wasze komentarze to dochodzę do wniosku, że faktycznie napisy eksploatacyjne są przejaskrawione. Wcześniej tego nie widziałem tak. Ale to chyba właśnie pozytywne skutki wystawienia modelu w galeri i poddania się krytyce. Trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość. Te "białe mazy" mają imitować stary lakier. Widziałem "takie" ślady na zdjęciach wyekspoatowanych Su-27. Ale skoro nazwałeś je "białe mazy ;)" to chyba efekt jest mizerny. W kazdym razie dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 No nie, po prostu może tak to wygląda na zdjęciu. W realu na pewno wygląda bajka. Naprawdę jeden z lepszych Su jakie kiedykolwiek widziałem. Chciałbym go zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Cześć Świetny model i podpisuję się pod pochwałami przedmówców . W zasadzie mam uwagi do tylko/aż dwóch elementów, cały model jest ładnie zacieniowany i przybrudzony, tylko zasobniki Sorbtsija, na końcach skrzydeł i pokrywy podwozia głównego lśnią nieskażonym kolorem podstawowym bardzo odróżniającym się bardzo od reszty - szkoda ;-) Apropos mocno widocznych napisów eksploatacyjnych , jest na to fajny sposób, identyczny jak to zrobiłeś z kolorami kamuflażu, po naklejeniu ich przytłumić je delikatną mgiełką koloru pośredniego kamuflażu (w tym przypadku szary również by się nadał), nadal będą widoczne, ale jakby delikatnie mniej i dodatkowo będą wyglądać na lekko zużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi