Dumo Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam Po długim czasie nareszcie dokończony, na początek mały fotomontaż: A teraz do rzeczy model Dragon z dodatkami: *lufa RBmodel *gąsienice Friulmodel Malowany w większości Pactrami, filtry i oleje własnej roboty mieszane farby Ladoga i Van Dyck'a + pigmenty MIG'a. Bardzo dobry model DML składa się jak klocki Lego i jakościowo nie odbiega od reszty. Winietki nie pokazuję na zdjęciach bo to tylko podstawka z trawką... Pozdrawiam Rafał "Dumo" Sadurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Bardzo dobry model DML składa się jak klocki Lego i jakościowo nie odbiega od reszty. Chyba nie bardzo Ci to składanie klocków wyszło, bo osłony chłodnic jak w innych Tygrysa Dragona są niedopasowane. Brak wytarć gąsienic na styku z kołami, za dużo rdzy. Gdzie się podziały mocowania z pancernych osłon rur wydechowych ? Liny DML-a nadają się do wyrzucenia no i są za bardzo srebrne. Zimmerit pod osłonami rur wydechowych ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Brak wytarć gąsienic na styku z kołami, za dużo rdzy. Co ja poradzę lubię mocno obite i rdzawe czołgi, taki smaczek. Gdzie się podziały mocowania z pancernych osłon rur wydechowych ? Mocowania są na miejscu Dragon odlał je razem z kadłubem. Liny DML-a nadają się do wyrzucenia no i są za bardzo srebrne. Srebro to wina flesza, w realu są mocno podrdzewiałe. Zimmerit pod osłonami rur wydechowych ? To jest dragon z zimmeritem nie miałem możliwości ściągnięcia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Według mnie przesadziłeś z biedronką. Jest zbyt wypłowiały, tak jakby stał rok na pustyni, w pełnym słońcu. Pozostałe efekty podobają się jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 chcialbym cos napisac na temat modelu bo nie watpliwie jest ciekawy ale zdjecia skutecznie mnie od tego odstraszaja. sproboj moze zrobic nowe bez flesza i przy swietle dziennym jesli nie posiadasz innich mozliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 mozliwosc sciagniecia zimma z tych przestrzeni pod oslonami jest no ale jest to ryzykowne bo mozna latwo zepsuc powierzchnie jak sie to zrobi nieumiejetnie, sam sie na to nie zdecydowalem u siebie rowniez. Faktycznie, tez mam wrazenie ze model duzo traci przez te zdjecia, strasznie sie swieci no i pewnie kolory przeklamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Kurcze nie rozumiem fotki robione identycznie jak tigerek wczesny gdzie ludzie mówią że fotki są git.... hmmm rozkminie o co chodzi zrobie jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dumo, chodziło mi o śruby na pancernych osłonach rur wydechowych. Teraz w tych miejscach masz rowki, których w rzeczywistości nie było. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Tak jak napisałem w innym watku, Model nie przypomina czołgu z Normandi bo zle dobrany jest kolor błota piachu. Dumo wg. mnie model wiele na tym stracił. Pozatym swieci tez sie czasami, a tam gdzie jest kurz nie powinno byc takiego swiecenia. Zrobiłem takie porównanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 a mi się podoba jest zarąbisty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Model jest w trakcie poprawiania, nałożyłem jeszcze jedną warstwe lakieru matowego i zapigmentowałem podwozie. To nie jest pył wietnamski tylko lekki nalot rdzy na niektórych częściach czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Czak utrafił idealnie akurat, jak Wietnam Spróboj mu zrobic fotki w swietle dziennym bo lampa to zło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 lekki nalot rdzy na niektórych częściach czołgu. Chyba sie nie rozumiemy, bo chodzi mi o to bloto na zimerit'cie. Zawsze mozna powiedziec, ze akurat w takie błoto wjechal, ze akurat padało w Normandii. Ale ja lubie modele charakterystyczne. Jak bez czytania tytułu watku domyslam sie gdzie dany sprzet byl uzywany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Popraw to brudzenie bo wygląda to komicznie. Z tego co widzę również na wydechach masz "błoto", które na Twoich zdjęciach wygląda jakby było w kolorze dziwnego fioletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Dumo, ja na Twoim miejscu to bym go kąpał i zaczynal jeszcze raz ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi