Dumo Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam Model budowany przez około rok czasu. Model bazowy to tamiya plus dodatki: -gąsienice Friulmodel -lufa RBmodel -blaszki Eduarda -liny Eureka XXL -osprzęt Dragona'a -parę własnych dodatków Malowanie: -podkład do plastiku -podkład samochodowy -podkład czarna Pactra -kolor bazowy dark sand Vallejo -kamuflaż Humbrol 30 -filtr żółty i brązowy (rozcieńczany kombinowany) Van Dyck -wash mieszanka farb Ladoga (odcienie brązu) -obicia, rysy ciemny brąz olejny Van Dyck'a -waloryzacja rur wydechowych i lufy to suche pastele -ziemia i brud to moja tajemnicza mieszanka ziemi kwiatowej, wody i wikolu -dla wzmocnienia lakier samochodowy na bazie wody -dla wykończenia lakier matowy Model Master Do rzeczy: Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Wszystko by było ładnie pięknie gdyby nie: - szmaty i worek (tylu ludzi Ci na te elementy zwracało uwagę, a Ty swoje). Przez to model bardzo dużo tarci. A teraz mniej istotne rzeczy, ale które już nie powinny się Tobie przydarzyć: - jak zwykle brak wytarć gąsienic po wewnętrznej stronie - czemu ? - skoro już tak go zmęczyłeś, czemu osłony rur wydechowych są nie przepalone, a to akurat powstawało bardzo szybko w przeciwieństwie do masakrowania modelu młotkiem. - peryskop ładowniczego w tej konfiguracji Tygrysa nie występował, instrukcja Tamiyi wyraźnie to pokazuje. - minia pod osłonami - fail Ogólnie 7/10. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 - minia pod osłonami - fail U siebie też tak zrobiłem, owszem może tak i nie występowało ale bardzo ożywia to model i pobudza do myślenia, poza tym jeśli czegoś nie było na zdjęciach nie znaczy że tak nie mogło być ! A ogólnie rzecz biorąc model całkiem w porządku rzeczywiście szmatki raczej zbędne by były ale jakbyś dodał figurkę i jakąś podstawkę mogły by się stać użyteczne* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 ziemia i brud to moja tajemnicza mieszanka ziemi kwiatowej, wody i wikolu może i tajemnica ale ja też tak robię Całość bardzo przyjemna, co jest nie tak już napisane Moja ocena to 8+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 U siebie też tak zrobiłem, owszem może tak i nie występowało ale bardzo ożywia to model i pobudza do myślenia, poza tym jeśli czegoś nie było na zdjęciach nie znaczy że tak nie mogło być ! Zgadzam się z twoim zdaniem w 100% Podstawka właśnie się robi w przyszłości stanie na nim figurka. Dzięki panowie za komentarze, pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Ten worek nieszczęsny, miejsce bez wystepu pod blotnikiem o ktorym juz wspominałem w warsztacie, brak skrajnego klocka do mocowania blotnika i ta minia pod blotnikami (ona pobudza do myslanie o czym?;P) to moje zastrzeżenia. Pomimo tego model jest bardzo fajny, o wiele bardziej mi sie podoba niz ten tygrys pozny Twoj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 wiele bardziej mi sie podoba niz ten tygrys pozny Twoj ;) Mi również, Ten z Normandii 44 na tle tego wyszedł trochę gorzej, to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Rzeczywiście późny słabiej wypadł od tego, ten tygrysek to chwilowo mój najlepszy i najdokładniejszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Podziele zdanie kolegow. Ten tygrys jest lepszy od tamtego z Normandi bo poniewaz: Ten wyglada jak z pod Kurska, a tamten nie jak z Normandi tylko jak z Wietnamu. Chodzi o czerwonawe błoto. Przeciz kampania w Normandii rozgrywala sie w lecie, pełno było tam kurzu i piachu, a model jest jakby w mokrym, czerwonym blocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi