Chudziutki Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam, Ostatnio skończyłem kolejny "zbyt czysty" model więc wypadałoby się nim pochwalić Model malowany akrylami Pactry i Vallejo, koślawe krzyże na skrzydłach i kadłubie malowane od szablonów własnej produkcji. Kokpit w kolorze RLM 66 bo początkowo model miał przedstawiać "stodziewiątke" z ostatniej serii produkcyjnej ale jak wiadomo tylko krowa nie zmienia swoich poglądów i w trakcie prac zdecydowałem się na inne malowanie Wybór padł na maszynę S9+DR z III./ZG 1, Libia 1942 rok. Ten oderwany od rzeczywistości i niepasujący do niczego kawałek brezentu zasłania takiego drobnego babola: Niestety podczas drobnych poprawek malarskich kawałek kalki, pomimo zabezpieczenia jej warstwą lakieru, odszedł razem z taśmą. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Eeeeyyyeeee... a co on taki "śmiszny"? Pierwszy raz widzę takie malowanie Ale wykonanie fajne pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Średnio mi się podoba ta produkcja. Wydaje się strasznie kartonowy, do tego zamalowałeś dwa elementy oszklenia pod wiatrochronem. Smużka smaru na spodzie zbiornika paliwa spłynęła pod górę i do tego pod wiatr... Brakuje też pionowego elementu anteny. Masz kwit na rozkład plam kamuflażu z prawego skrzydła? A tak to model sklejony pomalowany ok, ładna powierzchnia. Nie odbieraj tego jako czepialstwa ani żadnego afrontu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Wydaje się strasznie kartonowy, do tego zamalowałeś dwa elementy oszklenia pod wiatrochronem. Upss... ale wtopa, zapomniałem zdjąć masek z tych elementów. W każdym razie nie są zamalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twombly Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 kurcze fajny , możesz powiedzieć jakich RLM użyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Model bardzo ciekawy i nietuźinkowy, jak dla mnie wykonanie OK. Masz jakieś "kwity" na takie malowanie (zwłaszcza na taki układ plam na "sztukowanym" skrzydle)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 kurcze fajny , możesz powiedzieć jakich RLM użyłeś ? Kamuflaż pustynny to RLM79 i RLM78, wymienione skrzydło w malowaniu RLM02, RLM71 i RLM65. Masz jakieś "kwity" na takie malowanie (zwłaszcza na taki układ plam na "sztukowanym" skrzydle)? Jedynym "kwitem" jaki posiadam jest ta plansza barwna: A tak swoją drogą to dysponuje ktoś może zdjęciem oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi