dr.Watson Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Witam, oto mój skończony Bwp 2 . z góry przepraszam za foty, wiem są tragiczne, z czasem postaram się wstawić lepsze. Przy budowie sugerowałem się takimi fotami, że model po prostu stoi gdzieś tam sobie i niszczeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 A nie trzeba było go zrobić w Polskich barwach.Były w trójbarwnym malowaniu i z piękna puma na przednim pancerzu wieży.Parę zdiec ze starych lat się zachowało, poszperaj u pana gogle, może znajdziesz Marek.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Taki miałem zamiar na początku, ale nigdzie nie mogłem odpowiednich kalek znaleźć. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Myślę ze kalki znajdziesz bez problemu w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 W Kagero są. Mam zestaw nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 No i popraw fotki ciężko coś ocenić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Obiecuję że poprawię foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Zrobiłem kilka nowych fotek, wiem że nie są dobre, ale mam nadzieję że choć trochę lepsze od tych pierwszych. Nie mam z kąd skombinować aparatu, a te robię tel. Proszę o ocenę i konsrtuktywną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Można by go ździebko przykurzyć jak na zdjęciu, na którym się wzorowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Powiedz no kolego skąd na tym modelu tyle rdzy -skoro oryginalny wykonany jest praktycznie cały z aluminium. No i te złoszczenia farby powinny być bardziej ostre a nie takie rozmyte.M.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Załączam kolejne foto, na dowód że ma pełno rdzy. tam gdzie ja dałem, to dałem w tych miejscach gdzie jest na fotach. a także przypatrz się pierwszej fotce na początku tego postu. Widać wyraźnie że rdza go bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Błotniki to rozumiem bo blaszane ,ale kadłub to nie bo to aluminium, a to o ile pamiętam nie rdzewieje. Czyli rdza nie wszędzie tam gdzie ja zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Marek Michalski jesteś pewien z tymi aluminiowym kadłubem ? Według mych chorych myśli BMP-2 ma kadłub z płyt stalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 ale ja rdze zrobiłem jeśli chodzi o kadłub tylko na śrubach, błotnikach bo blaszane i śruby. Popatrz na zdjęcia, tego prawdziwego bewupa. ja zrobiłem tak samo. Po za tym bwp 2 ma kadłub z blach stalowych., ale w większości jest on pokryty blachą. która rdzewieje. Po zatym przed chwilą zobaczyłem na wikipedii, tam jest napisane żę cały kdłub BWP-2 jest zespawany z blach stalowych itp.proszę klikać. Zwróć uwagę na podrozdział "opis konstrukcji" nie ma tam mowy o aluminium. zresztą to by było trochę dziwne, by wóż bojowy miał kadłub z aluminium, to nie wóz sportowy. http://pl.wikipedia.org/wiki/BMP-2 a oto cytat dla leniwych "Kadłub BMP-2 tworzy sztywną skrzynię zespawaną ze stalowych blach. Część przednią tworzą dwie pochylone płyty pancerne." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 zresztą to by było trochę dziwne, by wóż bojowy miał kadłub z aluminium, to nie wóz sportowy. M-113 M-551 Sheridan Ale na pewno nie BMP-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 No fakt. ale nie bmp-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Szanowny Watsonie - zawsze bylem pewny ze BWP-1-2 mialy kadluby aluminiowe.Co do BWP-2 to poczekam aż wróci do mnie instrukcja obsługi BWP-2 wtedy dam ci 100% odpowiedz Zresztą spójrz na zdiecia i obejrzy dokładnie obicia . co najwyżej może wychodzić minia podkładu. Abo to jeden pojazd wojskowy jest z aluminium:M113,Bradley. z zasady mam ograniczone zaufanie do Wikipedi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Kurka to gdzie Panie Marku szukać odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Cóż, opierasz się na naprawdę fajnych zdjęciach z primeportal.net, ale ich nie wykorzystujesz. Brak osłony strzeleckiej na tylnym włazie desantu, brak anten (na zdjęciach modelu puste miejsca), z tyłu na wieży paski do mocowania osprzętu - plandek są wykonane ze skóry i są w takim też kolorze, nie pokusiłeś się aby cokolwiek zrobić z wizjerami na wieży i kadłubie (puste dziury), a na tylnych włazach desantu - sam porównaj sobie zdjęcia. Tyle na szybko co zauważyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 wiem wiem... ale to dopiero mój drugi model. zmienię co się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 witam, produkuję się właśnie nad tym modelem i jeszcze tak skopanej bryły nie miałem dopasowanie wanny z górą wymaga ścisku, klamerek, taśmy klejącej i cierpliwości tył góry nie gra kształtem zupełnie do ścianki tylnej , wymaga sporo prac szlifiersko zaprawkowych , jak będzie dalej - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiwiesiek Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 zapowiada się ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Zgadzam się, też walczyłem z tym. Masakra. Nie zapomnij tak jak ja, o wizjerach. Powiem Ci że po jakimś czasie pozbyłem się tego Bwp-a, po prostu nie mogłem patrzeć na tę maszkarę. Mam nadzieję że Tobie wyjdzie lepiej. Zamów sobie Lufę alu, jest naprawdę Świetna. Tu na fotach jej nie ma, dodałem później. Chyba kupiłem ją w martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 nie będzie żadnych dodatków to mój 2-3 model po x latach przerwy i na razie opanowuje podstawowe rzeczy w trumpku miałem kilka blach z którymi jakoś sobie poradziłem na lufy przyjdzie jeszcze czas, wprowadziłem małe zamieszanie bo ja mam model z Zvezdy ale widzę to ta sama zawartość może jakiś przepak co do kształtu to nie zgadzam się , bardzo mi się kształty pojazdów sowieckich z tych czasów podobają , ale to już kwestia gustu Jeszcze jedno , nie mam koncepcji na te wizjery ? jak je zrobić , wyciąć z folii niebieskiej i wkleić czy pobawić się preparatem humbrola do szybek ? a może jakieś inne wyjście , zaznaczam że bryłę mam już sklejona (i za boga jej nie będę rozklejał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Bryłę masz już sklejoną, trudno spróbuj tak jak napisałeś, choć ja preferuję ostatnimi czasy że wciskam od środka jakąś masę, np modelinę i ładnie formuję patyczkiem od zewnątrz, wtedy wizjer ma to lekkie wgłębienie, a jak przykleisz od przodu np folię itp, to będziesz miał nienaturalnie płaskie. Może uda Ci się palcem wcisnąć, przez otwór wieży? Masę tę po ułożeniu w wizjerze maluję farbką do świateł, wizjerów np niebieską, idealnie imituje szkło ta farba. Popytaj w sklepie o nią, to Rewell. Mnie też się podobają Bwp i inne "ruskie" maszyny, miałem na myśli że po prostu maszkara mi wyszła z tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi